Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Καστοριάς - OlaDeka

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Καστοριάς

Το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του καλεί τους Διευθυντές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στις ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις με εισηγητές στελέχη του ΙΕΠ υπό την εποπτεία των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, με σκοπό την ενημέρωση για την εφαρμογή της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών Μονάδων.

Στο έγγραφο με τονισμένα γράμματα αναφέρεται ότι η συμμετοχή όλων των Δ/ντών Σχολικών Μονάδων είναι απαραίτητη, για να εκβιάσει τους/τις συναδέλφους/ισσες να τις παρακολουθήσουν. Οι τηλεδιασκέψεις γίνονται σε ώρες εκτός εργασιακού ωραρίου, γι’ αυτό και ΔΕΝ είναι υποχρεωτικές. Όποιος θέλει την παρακολουθεί και όποιος δε θέλει δε συμμετέχει. Ωστόσο, η συμμετοχή των Δ/ντων σε αυτές τις ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις δεν αποτελεί πεδίο εφαρμογής της ομόφωνης απόφασης για απεργία-αποχή από τη διαδικασία της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης.

Η βεβιασμένη εφαρμογή της αξιολόγησης τη συγκεκριμένη περίοδο είναι και άκαιρη και αντιεπιστημονική. Την ώρα αυτή η εκπαιδευτική κοινότητα ανησυχεί για την υγειονομική κρίση και προτεραιότητά μας αποτελεί η διασφάλιση της υγείας εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους και θα απαιτούσαμε να σεβαστεί το Υπουργείο τον αγώνα που δώσαμε για να κρατήσουμε όρθιο το σχολείο σε μια εποχή που το Υπουργείο ήταν κραυγαλέα απόν.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                     Η Γεν. Γραμματέας

Βόλτση Αγγελική                                                    Κώστα Θάλεια

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria