Τελιγιορίδου: Στην Καστοριά για την τριτοβάθμια εκπαίδευση οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου έχτισαν και η ΝΔ γκρέμισε και συνεχίζει να γκρεμίζει - OlaDeka

Τελιγιορίδου: Στην Καστοριά για την τριτοβάθμια εκπαίδευση οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου έχτισαν και η ΝΔ γκρέμισε και συνεχίζει να γκρεμίζει

Επειδή εκεί στην ΝΔ πιπιλάνε την ίδια καραμέλα του “παλιού κακού ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80 που συνεχίζει στο ΣΥΡΙΖΑ” ας τους θυμίσουμε. 

Στην Καστοριά το “παλιό κακό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80” δημιούργησε το ΤΕΙ και δρομολόγησε την δημιουργία αρχιτεκτονικής σχολής.

Η “καλή ΝΔ” με το σχέδιο Αθηνά έστειλε την Αρχιτεκτονική Καστοριάς σε άλλη πόλη και κατήργησε την εισαγωγή φοιτητών στο τμήμα Διεθνούς Εμπορίου με απόφαση να κλείσει οριστικά το 2017. 

Ο “κακός ΣΥΡΙΖΑ” επαναλειτούργησε το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου και δημιούργησε στην Καστοριά 5 πανεπιστημιακά τμήματα και 2 διετή τμήματα. 

Η “καλή ΝΔ” με το “καλημέρα στην κυβέρνηση” κατήργησε τα 2 διετή και το τμήμα Αγωγής και Φροντίδας Προσχολικής Ηλικίας. Τις επόμενες μέρες με νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή δρομολογεί το κλείσιμο του Πανεπιστημίου στην Καστοριά. 

Αυτά έχει καταγράψει η ιστορία. 

Εκεί στην “καλή ΝΔ” περισσεύει η ανικανότητα και το χειρότερο από όλα η έλλειψη κρίσης, αντίληψης αλλά και ντροπής για την καταστροφή που κάνει στην Καστοριά. 

Στόχος του καταστροφικού νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι να απομακρύνει τους αποφοίτους του Λυκείου από το δημόσιο πανεπιστήμιο και να τους οδηγήσει στα ιδιωτικά κολλέγια, εμπορευματοποιώντας τη γνώση, δικαίωμα στην οποία θα έχουν όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν. 

Τέλος, η ΝΔ κατασυκοφάντησε όλα τα προηγούμενα χρόνια τα δημόσια πανεπιστήμια ως άντρο ανομίας, ναρκωτικών, τρομοκρατίας και εγκλήματος για να φέρει την αστυνομοκρατία στα ΑΕΙ που θυμίζει αναβίωση του Σπουδαστικού της ασφάλειας άλλων εποχών.

Εν μέσω πανδημίας αντί να προσλάβει υγειονομικό προσωπικό προσλαμβάνει 1000 αστυνομικούς. Αυτοί που σήμερα προσλαμβάνουν αστυνομικούς, το 2013 απέλυαν 1349 φύλακες των ΑΕΙ που ήταν υπό την εποπτεία των πρυτανικών αρχών, με απόφαση του τότε Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη.

Η υποκρισία της ΝΔ περισσεύει.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria