Σχολεία: Πώς ανοίγουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία - Ποιοι επιστρέφουν με τηλεκπαίδευση - OlaDeka

Σχολεία: Πώς ανοίγουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία – Ποιοι επιστρέφουν με τηλεκπαίδευση

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία – Τηλεκπαίδευση σε Γυμνάσια και Λύκεια σε πρώτη φάση

Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία και πρώτα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία ενώ η τηλεκπαίδευση για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ξεκινά από τις 8 Ιανουαρίου. Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για το άνοιγμα των σχολείων και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία θα γίνει με πολύ αυστηρούς κανόνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανέφερε σε συνέντευξή της στο ethnos.gr η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Η επιστροφή στα σχολεία θα γίνει με περισσότερα προληπτικά μέτρα, με ένα από αυτά, που αποτελεί και προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας, να είναι ο εμβολιασμός των καθηγητών. Όπως τόνισε η Νίκη Κεραμέως, θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα όπου οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να ζητούν να εμβολιαστούν, μέτρο που θα είναι προληπτικό, όπως σημειώνεται από το υπουργείο Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού πριν από τον γενικό πληθυσμό αλλά προτεραιότητα θα έχουν όσοι εκπαιδευτικοί έχουν υποκείμενα νοσήματα. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή και για τους μαθητές του Λυκείου, οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό, αν θέλουν.

Σχολεία: Προσέλευση τμηματικά για αποφυγή συνωστισμού

Οσον αφορά την προσέλευση στα σχολεία, αυτή θα γίνεται τμηματικά, καθώς θα υπάρχει πρόβλεψη για διαφορετική ώρα άφιξης και αποχώρησης των μαθητών στα σχολεία, προκειμένου να αποτραπεί ο συνωστισμός που ενδεχομένως δημιουργηθεί αφού τα παιδιά συνοδεύονται από τους γονείς τους. 

Οπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας, θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης ανά ομάδες τμημάτων, όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). Επιπλέον, θα χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι στα σχολεία, όπου αυτές υπάρχουν.

Επίσης, σε ισχύ είναι όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Πιο συγκεκριμένα:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • χρήση αντισηπτικών
  • σχολαστικοί καθαρισμοί
  • μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά.

Ανοίγουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Εκτός από τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, κανονικά θα λειτουργούν από τις 11 Ιανουαρίου και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Η απόφαση ελήφθη μετά την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Και εδώ θα ισχύουν τα μέτρα κατά της πανδημίας. Τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, είναι:

  • Χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.
  • Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
  • Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.
  • Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Το πλάνο για το άνοιγμα των σχολείων

  • Νηπιαγωγείαδημοτικά σχολεία – 11 Ιανουαρίου δια ζώσης
  • Γυμνάσιαλύκεια: 11 Ιανουαρίου – τηλεκπαίδευση – Πιθανή επιστροφή από τις 18 Ιανουαρίου
  • ΑΕΙ: Δεν υπάρχει εισήγηση των ειδικών για δια ζώσης μαθήματα – Αναμένεται ειδική εγκύκλιος για τις κατατακτήριες
  • Παιδικοί σταθμοίβρεφονηπιακοί σταθμοί: Δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για το άνοιγμά τους

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria