Στην Αθήνα ο επόμενος γύρος των διερευνητικών: Ολοκληρώθηκαν οι επαφές στην Κωνσταντινούπολη - OlaDeka

Στην Αθήνα ο επόμενος γύρος των διερευνητικών: Ολοκληρώθηκαν οι επαφές στην Κωνσταντινούπολη

Στην Αθήνα θα λάβει χώρα ο επόμενος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών έλαβε χώρα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, και ολοκληρώθηκε μετά από 3,5 ώρες η πρώτη, μετά από 5 χρόνια, διερευνητική επαφή.

Από τουρκικής πλευράς αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι η φιλοξενία της συνάντησης έγινε αντί για ένα ξενοδοχείο, όπως είχε προγραμματιστεί, σε γνωστό παλάτι-μνημείο Ντολμά Μπαχτσέ. Και ότι στη συνάντηση προσήλει και στενός συνεργάτης του προέδρου Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Η αρχική πρόβλεψη έλεγε ότι η συνάντηση θα διαρκούσε έως τις 4 το απόγευμα, αλλά διήρκεσε ως τις 2 μ.μ. Ήταν ο 61ος γύρος των λεγόμενων διερευνητικών επαφών.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στις συζητήσεις από τον πρέσβη Παύλο Αποστολίδη και η Τουρκία από τον μόνιμο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ και τον διευθυντή αεροναυτικών θεμάτων του τουρκικού ΥΠΕΞ Τσαγατάι Ερτσίγες.

Αναμένεται ανακοίνωση από τουρκικής πλευράς. Στο μεταξύ, τα μέλη της ελληνικής αποστολής αναμένεται να ενημερώσουν άμεσα την Αθήνα για το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Σημειώνεται ότι οι διερευνητικές επαφές δεν είναι διαπραγματεύσεις, αλλά άτυπες συζητήσεις που καταγράφονται οι θέσεις της κάθε πλευράς,όπως επανέλαβε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Οι ανακοινώσεις πάντως που αναμένονται από τα υπουργεία Εξωτερικών δε θα αφορούν στο περιεχόμενο των επαφών τους.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ η ελληνική αντιπροσωπεία αναχωρεί για την Αθήνα, στις 5 μ.μ. από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Στιγμιότυπο από τις διερευνητικές επαφές στην Κωνσταντινούπολη. Από αριστερά η ελληνική αντιπροσωπεία: στο μέσον ο πρέσβης Λουκάς Αποστολίδης πλαισιωμένος από τον Αλέξανδρο Κουγιού και την κυρία Ιφιγένεια Καναρά. Δεξιά η τουρκική αντιπροσωπεία: Μπαρίς Καλκαβιάν, Ιμπραήλ Καλίν, Σεντάτ Ονάλ και Τσαγατάι Ερτσίγες. photo via Twitter@@achopkins1

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Via

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria