Σήφης Βαλυράκης: Θρίλερ με τον θάνατό του – Ανθρωποκτονία καταγγέλλει η σύζυγός του - OlaDeka

Σήφης Βαλυράκης: Θρίλερ με τον θάνατό του – Ανθρωποκτονία καταγγέλλει η σύζυγός του

Νέα τροπή στην υπόθεση θανάτου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, καθώς η Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, σύζυγός του εκλιπόντος πρώην υπουργού, επικαλείται στοιχεία και μαρτυρίες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε εμπλοκή και άλλου σκάφους, στα νερά του Ευβοϊκού.

Πιο αναλυτικά, σε επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας, η κυρία Βαλυράκη αναφέρει ότι «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας». Όπως σημειώνει η ίδια, τα επαγγελματικά σκάφη στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος.

Ο Σήφης Βαλυράκης με τη σύζυγό του, Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη

Στην επιστολή της καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη». Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μαρτυρίες που τοποθετούν τουλάχιστον δύο επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη κοντά στο φουσκωτό του πρώην υπουργού, ενώ κατά τις ίδιες μαρτυρίες υπήρξε παρενόχληση του σκάφους. Να σημειωθεί ότι η οικογένεια ανέβαλε την κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που επρόκειτο να γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Ιανουαρίου 2021, στο κοιμητήριο του Παπάγου.

Τι λέει η έκθεση του ιατροδικαστή

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η αιτία του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ήταν οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ ο ιατροδικαστής εντόπισε και κακώσεις αριστερά του λαιμού, οι οποίες είναι πιθανό να προκλήθηκαν από την προπέλα του πλοίου. Tο πόρισμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κακώσεις στην πλάγια αριστερή του λαιμού από θλων και τέμνον όργανο όργανο πιθανόν από την προπέλα της εξωλέμβιας μηχανής του φουσκωτού».

Ο Νίκος Καλόγριας αναφέρει επίσης στο πόρισμά του ότι συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός, ενώ δεν διαπίστωσε να είχε υποστεί νωρίτερα έμφραγμα. Δεν αποκλείεται το γεγονός ο ίδιος να λιποθύμησε, να έπεσε στο νερό και η προπέλα να του προκάλεσε κακώσεις στο κεφάλι και στο λαιμό. Ωστόσο, δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν ο ίδιος παραπάτησε ή είχε κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο πριν τη μοιραία πτώση του στη θάλασσα.

Πως έχασε τη ζωή του ο Σήφης Βαλυράκης

Την Κυριακή ο Σήφης Βαλυράκης είχε πάει βόλτα στα νησιά απέναντι από την Ερέτρια (όπου και διατηρεί εξοχικό). Ωστόσο, το μεσημέρι η σύζυγός του ενημέρωσε την αστυνομία ότι ο άνδρας της αγνοείται. Αμέσως σήμανε συναγερμός σε λιμενικό και αστυνομία για τον εντοπισμό του. Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής βρέθηκε το σκάφος προσαραγμένο στο Ασπρονήσι, ωστόσο ο ίδιος δεν ήταν μέσα.

Το βράδυ της Κυριακής η σορός του βρέθηκε κοντά στο νησί «Πεζονήσι», περίπου ένα μίλι μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε το σκάφος του. Μέσα στο σκάφος εντοπίστηκαν τα δύο ψαροντούφεκά του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις του Λιμενικού έκαναν λόγο για ατύχημα, καθώς εικάζεται ότι ο 77χρονος πολιτικός γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα με το σκάφος να συνεχίζει την πορεία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν βρέθηκε το σκάφος είχε τη μηχανή σε λειτουργία, αλλά έκανε κυκλικές κινήσεις γύρω από το ίδιο σημείο. Από τη πρώτη στιγμή, μάρτυρες ανέφεραν ότι η σορός του Σήφη Βαλυράκη έφερε κακώσεις.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria