Πόσο θα αντέξει με το πλαστικό τυλιγμένο στο λαιμό του; - OlaDeka

Πόσο θα αντέξει με το πλαστικό τυλιγμένο στο λαιμό του;

Κώστας Καπουργάς στο fb:

«Πόσο πια θα συνεχίσουμε να τυραννάμε με την άθλια συμπεριφορά μας οποιαδίποτε μορφή ζωής υπάρχει γύρω μας;;;

Αναπάντητο ερώτημα θα μείνει και για τον δύσμοιρο Ροδοπελεκάνο (Pelecanus onocrotalus) της φωτογραφίας, που συνάντησα σήμερα το πρωί στη λίμνη της Καστοριάς.

Απεγνωσμένα προσπαθούσε στριφογυρίζοντας το κεφάλι του, να απελευθερωθεί απο το πλαστικό, μάταια όμως. Στην ερώτηση, του πόσο καιρό θα αντέξει με το πλαστικό τυλιγμένο στο λαιμό του, υπάρχει απάντηση ….Λίγες μέρες εως ότου πεθάνει απο τη πείνα. Γιατί;;; Επειδή καποιος ασυνείδητος συμπολίτης μας πέταξε το σκουπίδι του στη λίμνη χωρίς να σκεφτεί καθόλου πως μπορεί να γίνει παγίδα θανάτου γιαυτό το πανέμορφο πτηνό που τόσα λίγα υπάρχουν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις Μ.Πρέσπες όπου υπάρχει μόνο μια μικρή αποικία.

Εννοείται πως απο την Εταιρεία προστασίας και περίθαλψης άγριων ζώων Καστοριάς προσπαθήσαμε  να τον πιάσουμε για να τον απαλάξουμε απο αυτό το μαρτύριο, αλλα ανεπιτυχώς, πέταξε χωρίς να μπορέσουμε να τον σταματήσουμε.

Καλώ όποιον συμπολίτη μας τυχει να τον ξαναδεί να ειδοποιήσει την ΕΠΠ Καστοριάς.»

Πόσο πια θα συνεχίσουμε να τυραννάμε με την άθλια συμπεριφορά μας οποιαδίποτε μορφή ζωής υπάρχει γύρω μας;;; Αναπάντητο…

Δημοσιεύτηκε από Kapourgas Kostas στις Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria