Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ισχυρό το πλήγμα στον τουρισμό από την πανδημία - OlaDeka

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ισχυρό το πλήγμα στον τουρισμό από την πανδημία

Η τουριστική δραστηριότητα στη Δυτική Μακεδονία κατά το έτος 2020 επλήγη σημαντικά από την έκρηξη της πανδημίας.

Η έκρηξη της επιδημίας στην περιοχή με το συνακόλουθο κλείσιμο των δραστηριοτήτων περίοδο της αποκριάς η οποία αποτελεί σημαντικό κομμάτι του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο της Κοζάνης επηρέασε αρχικά την τουριστική κίνηση, η οποία, όπως ήταν φυσικό, κατέρρευσε με το γενικό lockdown που ακολούθησε. Στο υπόλοιπο διάστημα και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων παρατηρήθηκε μια σχετική κινητικότητα σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας (π.χ. Καστοριά -Νυμφαίο) η οποία όμως διακόπηκε απότομα από την επιβολή των νέων μέτρων.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και η δραματική απαξίωση που προκαλείται στη συνολική εικόνα του τουριστικού προϊόντος της Δυτικής Μακεδονίας λόγω της διάθεσης μεγάλου μέρους των διαθέσιμων κλινών προς φιλοξενία μεταναστών.

Εξάλλου, η αδυναμία ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ και της ολοκλήρωσης πρόσληψης αναδόχου υλοποίησης της δράσης: «Υπηρεσίες Συμβούλου Τεχνικής Υποστήριξης Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την προετοιμασία και υλοποίηση δράσεων τουριστικής ανάπτυξης» από την Τεχνική Βοήθεια του ΠΕΠ ΔΥΜ, οδήγησε σε αναστολή υλοποίησης των βασικών αξόνων του συνολικού σχεδιασμού για το 2020 (Δημιουργία DMO, Πολυετές Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής, εγκατάσταση DMS) με αποτέλεσμα αυτοί να μεταφερθούν στο σχεδιασμό του 2021.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria