Νέα Υόρκη: Τηλεοπτική εκπομπή για τους Εβραίους της Καστοριάς - OlaDeka

Νέα Υόρκη: Τηλεοπτική εκπομπή για τους Εβραίους της Καστοριάς

Στην ειδική έκδοση της εκπομπής «Σύγχρονης Οδύσσειας», η οικοδεσπότης Δρ. Δέσποινα Αφεντούλη παίρνει συνέντευξη από τον Λάρι Ρούσο, σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ «Trezoros: Οι χαμένοι Εβραίοι της Καστοριάς», για μερικές από τις παλαιότερες εβραϊκές κοινότητες στην ιστορία, τους Εβραίους της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής και του Ολοκαυτώματος, οι Έλληνες Ορθόδοξοι ηγέτες και ο ελληνικός λαός διακινδύνευαν τη ζωή τους και αντέδρασαν στη ναζιστική καταπίεση για να βοηθήσουν στη σωτηρία των Εβραίων σε όλη την Ελλάδα. Σε αναγνώριση της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, αυτή η συζήτηση καλύπτει για την επιβίωση και το πώς οι άνθρωποι αλληλοϋποστηρίζονται, ανεξάρτητα από θρησκευτικό ή εθνικό υπόβαθρο.
«Ανεξάρτητα από τον χρόνο και τον τόπο, το καλύτερο αντίδοτο στα κοινωνικά παθογόνα όπως η προκατάληψη, οι διακρίσεις και η βία, είναι να μάθουμε από το παρελθόν για να κατανοήσουμε καλύτερα το παρόν και να προωθήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Έχουμε την ηθική ευθύνη να διατηρήσουμε τη συλλογική μνήμη και να αποτρέψουμε τέτοια δεινά. Αυτές οι ιστορίες πρέπει να ειπωθούν γιατί έχουν σημασία για τον καθένα από εμάς και είμαι ευγνώμων που μπορώ να τις μοιραστώ στο BronxNet »
– Δρ. Δέσποινα Αφεντούλη

Κανάλι BronxNet 67 Optimum / 2133 FiOS στο Bronx και online στο bronxnet.tv την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου στις 8:30 π.μ., κι επιπλέον στις 4:30 μ.μ. και 9:30 μ.μ. (ώρες Αμερικής)

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria