ΚΤΕΛ: Εκτακτη ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ λόγω περιοριστικών μέτρων - OlaDeka

ΚΤΕΛ: Εκτακτη ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ λόγω περιοριστικών μέτρων

Οι αποζημιώσεις θα πιστωθούν στον προϋπολογισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές στους δικαιούχους

Με έκτακτη οικονομική επιδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ ενισχύονται τα ΚΤΕΛ όλης της χώρας, που πλήττονται εξαιτίας των μέτρων κρατικής παρέμβασης για τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας. Οι εταιρείες του συγκεκριμένου κλάδου αποζημιώνονται καθώς έχουν δει τα έσοδά τους να μειώνονται κατακόρυφα λόγω των περιορισμών, που επιβλήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο στον μέγιστο αριθμό επιβατών στις μετακινήσεις με λεωφορεία δημόσιας χρήσης καθώς επιτρέπεται η μεταφορά των επιβατών μέχρι πλήρωσης του ποσοστού 65% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα.

Ειδικότερα, το ποσό της αποζημίωσης προς τις εταιρείες Κ.Τ.Ε.Λ. και Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε ανέρχεται σε 19.787.719 ευρώ. Για τις 34 εταιρείες αστικών Κ.Τ.Ε.Λ, που διαθέτουν συνολικά 1.031 λεωφορεία, η επιδότηση ορίζεται στο ποσό των 4.001.109 ευρώ. Όσον αφορά στις 62 εταιρείες υπεραστικών λεωφορείων με στόλο 4.355 οχημάτων, η έκτακτη ενίσχυση που θα λάβουν είναι ύψους 15.786.610 ευρώ.

Η κατανομή των παραπάνω ποσών στους συγκοινωνιακούς φορείς πραγματοποιείται ανάλογα με τον αριθμό των λεωφορείων, που είναι ενταγμένα στο στόλο τους. Οι αποζημιώσεις θα πιστωθούν στον προϋπολογισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και στη συνέχεια με ευθύνη των αρμόδιων οικονομικών υπηρεσιών θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές στους δικαιούχους μέσω της έκδοσης εντολών πληρωμής.

Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση για την καταβολή της αποζημίωσης είναι η υποβολή από τους δικαιούχους των σχετικών δικαιολογητικών, στα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και υπεύθυνη δήλωση ότι το νομικό πρόσωπο δεν τελεί σε καθεστώς πτώχευσης και εκκαθάρισης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria