Και τώρα ανασχηματισμός... - OlaDeka

Και τώρα ανασχηματισμός…

Ο Ανασχηματισμός της κυβέρνησης και οι επιλογές Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός αντίθετα με τις μικροαλλαγές του Αυγούστου, θέλει να δώσει στην ελληνική κοινωνία την εικόνα της επανεκκίνησης της λειτουργίας της κυβέρνησης με στοχευμένη ανανέωση στα πρόσωπα καθώς υπάρχουν μπροστά  συγκεκριμένες προτεραιότητες και άξονες.

Εμβολιασμός, ολοκλήρωση της “επιχείρησης Ελευθερίας” και έξοδος από τα μέτρα, επούλωση των πληγών της Οικονομίας και ανάταξη αυτής, κανονικό καλοκαίρι και πιθανές εκλογές εντός του 21′ για ανανέωση της λαϊκής εντολής.

Η ονοματολογία δίνει και παίρνει με “ακλόνητους”, “κλονιζόμενους”, νεοεισερχόμενους και μια σειρά άλλων κατηγοριών που γράφονται και αναπαράγονται ως μία συνισταμένη ρεπορτάζ, διαρροών, φημών, εκτιμήσεων και επιθυμιών συγκροτημάτων.

Ο πρωθυπουργός έχει δείξει με σαφήνεια με ποιους συνεργάζεται καλύτερα, από ποιους είναι ικανοποιημένος, ποιους ανέχεται για λόγους ισορροπιών και ποιους απλά ανέχεται καθώς ο καταιγισμός των γεγονότων δεν του έδωσε το “πολιτικό παράθυρο” διενέργειας ανασχηματισμού.
Οι αποφάσεις θα συναρτώνται κατά βαση από τον ορίζοντα που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός.
4 είναι οι πιο κρίσιμοι τομείς το επόμενο διάστημα και εκεί θα επιδιώξει να δώσει βάρος με τις επιλογές του που θα έχουν διαβαθμίσεις με ενδυνάμωση, ανανέωση, ή διορθωτικές κινήσεις σε πρόσωπα.

Η Υγεία, η οικονομία, η απασχόληση και η επικοινωνία της κυβέρνησης.
Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες αλλαγές θα αφορούν τομείς που υπήρξε καταφανής υστέρηση ή κακές πρακτικές των προσώπων αλλά και κάποιες θα συναρτώνται με το αν θα γίνουν εκλογές μέσα στο 21 ή όχι.
Γιατί παράλληλα με την επίτευξη των κυβερνητικών στόχων ενδεχομένως χρειάζονται και κινήσεις τέτοιες ώστε η Νέα Δημοκρατία να πάει σε ενδεχόμενο εκλογών συντεταγμένη χωρίς γκρίνιες και χωρίς εκκρεμότητες.

  • Θα υπάρξει περαιτέρω διεύρυνση προς το κέντρο;
  • θα αυξηθούν ή θα μειωθούν οι εξωκοινοβουλευτικοί;
  • Θα τεθούν κριτήρια γεωγραφικών ισορροπιών σε σχέση με τις εκλογικές περιφέρειες στη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης;
  • Θα συνεχιστεί η νημεμία με τις γαλάζιες φυλές των… “-ικών”;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η στενή του ομάδα (Δημητριάδης, Γεραπετρίτης, Σκέρτσος) σβήνουν και γράφουν αυτές τις ώρες στα Mac τους οπότε πολύ σύντομα θα έχουμε απαντήσεις.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria