Θετικός ο απολογισμός πρώτου τριμήνου λειτουργίας του Κέντρου Επαναχρησιμοποίησης Υλικών Καστοριάς - OlaDeka

Θετικός ο απολογισμός πρώτου τριμήνου λειτουργίας του Κέντρου Επαναχρησιμοποίησης Υλικών Καστοριάς

Το Κέντρο Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΕΥ) Καστοριάς έχει πλέον επανέλθει στο κανονικό ωράριο λειτουργίας του: Δευτέρα-Παρασκευή (8:00-15:00) και Σάββατο (09:00-13:00). 

Διανύοντας τον 4ο μήνα λειτουργίας και παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας COVID, οι πολίτες των Δήμων Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου, έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα, όπως αποδεικνύεται από την προσέλευση και συγκέντρωση υλικών στο ΚΕΥ.

Ως τώρα έχουν παραληφθεί περί τα 8.500 τεμάχια υλικών. Η πλειονότητα των υλικών που έχει παραλάβει το ΚΕΥ αφορά είδη ένδυσης και υπόδησης (3.000 τεμάχια), παιδικά είδη (2.200 τεμάχια), CD/DVD μουσικής και ταινιών (800 τεμάχια), βιβλία-κόμιξ-περιοδικά (700 τεμάχια), είδη οικιακής χρήσης-διακοσμητικά (420 τεμάχια), οικιακά σκεύη (400 τεμάχια), παιχνίδια (370 τεμάχια), λευκά είδη (280 τεμάχια), ηλεκτρικά & ηλεκτρονικά είδη (90 τεμ.) και διάφορα εποχιακά είδη (180 τεμάχια) (Εικόνα 1).

Εικόνα 1. Συνολικές παραλαβές υλικών του ΚΕΥ Καστοριάς του Α’ τριμήνου λειτουργίας

Έχουν παραδοθεί προς επαναχρησιμοποίηση περίπου το 10% των υλικών που συγκεντρώθηκαν. Οι περισσότερο δημοφιλείς κατηγορίες υλικών που δόθηκαν δωρεάν προς επαναχρησιμοποίηση, είναι τα είδη οικιακής χρήσης, οι μοκέτες-χαλιά, τα είδη χόμπι όπως ποδήλατα και ο εξοπλισμός αυτοκινήτου και μηχανής. Αρκετοί συμπολίτες επιλέγουν προς επαναχρησιμοποίηση ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, είδη επίπλωσης, παιδικά είδη όπως τα καθίσματα αυτοκινήτου και είδη ένδυσης-υπόδησης-αξεσουάρ καθώς και τα παιδικά παιχνίδια.

Το ΚΕΥ είναι ένας χώρος στον οποίο υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής και παράδοσης υλικών για επαναχρησιμοποίηση, χωρίς κόστος

Όλοι οι πολίτες μπορούν να παραδώσουν αντικείμενα που είναι σε καλή κατάσταση/λειτουργικά και να παραλάβουν αντίστοιχα αντικείμενα για επαναχρησιμοποίηση.

Τα υλικά προς επαναχρησιμοποίηση είναι τα εξής:

  • Βιβλία 
  • Οικιακά σκεύη (πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα, κατσαρόλες, κ.ά.)
  • Είδη οικιακής χρήσης (σιδερώστρες, απλώστρες, διακοσμητικά, κ.ά.)
  • Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές συσκευές
  • Ρούχα-παπούτσια-αξεσουάρ-τσάντες
  • Λευκά είδη (σεντόνια, κουρτίνες, κουβέρτες, κ.ά.)
  • Μικρό-έπιπλα (τραπέζια, καρέκλες, κομοδίνα, κ.ά.)
  • Εργαλεία (κατσαβίδια, ψαλίδια, σφυριά, τσουγκράνες, κ.ά.)
  • Χαλιά – Μοκέτες  
  • Παιχνίδια
  • Παιδικά είδη (καρότσια, καθίσματα αυτοκινήτου-φαγητού, κ.ά.)
  • Εποχιακά είδη (χριστουγεννιάτικα, πασχαλινά, κ.ά.)

Τα υλικά αυτά δεν είναι σκουπίδια, είναι χρήσιμα αντικείμενα, έτοιμα να επαναχρησιμοποιηθούν, χωρίς κόστος!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε τις ώρες λειτουργίας, στο ΚΕΥ Καστοριάς – ΔΙΑΔΥΜΑ στο τηλέφωνο 6943240504, είτε στις Υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς (2467081318), του Δήμου Άργους Ορεστικού (2467044118), του Δήμου Νεστορίου (2467352325).

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria