Θεοφάνεια 2021: Ένταση και προσαγωγές στο Λευκό Πύργο [vids & pics] - OlaDeka

Θεοφάνεια 2021: Ένταση και προσαγωγές στο Λευκό Πύργο [vids & pics]

Ένταση σημειώθηκε στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Άτομα που είναι μέλη της ομάδας «Ενωμένοι Μακεδόνες», έφτασαν στο σημείο περίπου στις 11 το πρωί ανήμερα των Θεοφανείων και παρά την απαγόρευση, προχώρησαν σε ρίψη του Σταυρού στον Θερμαϊκό Κόλπο. Ακολούθησε επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ και επεισόδια με τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί για τη ρίψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ατόμων. Νωρίτερα, όπως μεταδίδει το grtimes, τα άτομα χρησιμοποιώντας μικροφωνική καταφέρθηκαν εναντίον των αστυνομικών μέτρων και της καραντίνας αναφέροντας ότι είχαν απευθυνθεί σε 50 ιερείς για να έρθουν να κάνουν την τελετή σήμερα, αλλά όλοι αρνήθηκαν.

Κατά μήκος της Νέας Παραλίας αλλά και της Λεωφόρου Νίκης υπήρχαν δεκάδες αστυνομικοί τόσο πεζοί όσο και εποχούμενοι, ενώ δύο σκάφη του λιμενικού επόπτευαν από θαλάσσης το χώρο.

Ουρές από τα χαράματα έξω από τις εκκλησίες

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε από τα ξημερώματα έξω από τους ναούς της Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Μπορεί ο αριθμός των πιστών που επιτρέπεται να παρίσταται στις εκκλησίες να είναι συγκεκριμένος, ωστόσο σε κάποιες από αυτές συρρέει πλήθος πιστών. Τέτοιες εικόνες βλέπουμε στον Άγιο Δημήτριο αλλά και σε άλλες εκκλησίες της Θεσσαλονίκης.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε το OPEN, στον Άγιο Δημήτριο όσο περνά η ώρα όλο και περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται, φορώντας μάσκες και προσπαθώντας να τηρήσουν αποστάσεις.

Δεκάδες είναι τα άτομα που περίμεναν από νωρίς το πρωί και έξω από τη Μητρόπολη Καλαμαριάς για να πάρουν τον αγιασμό. Πολλοί από τους πιστούς που ήθελαν να κοινωνήσουν περίμεναν έξω από τον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και η είσοδος τους επιτρεπόταν μόνο εφόσον αποχωρούσαν από το ναό κάποιοι άλλοι.

Κατά την αναμονή ωστόσο οι αποστάσεις ασφαλείας και εδώ σε μερικές περιπτώσεις δεν τηρούνται.

«Βούλιαξε» από πιστούς και ο Άγιος Δημήτριος στο Μπραχάμι

Ατελείωτες ουρές σχηματίζουν οι πιστοί στον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι προκειμένου να πάρουν αγιασμό μετά την λειτουργία των Θεοφανείων. Mάλιστα, δεν έλειψαν και οι εντάσεις από πιστούς που διαμαρτυρήθηκαν όταν είδαν τους δημοσιογράφους οι οποίοι απάντησαν ότι απλά κάνουν την δουλειά τους.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria