Η υπουργός Παιδείας αρνείται το διάλογο με τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας και τον Πρύτανη - OlaDeka

Η υπουργός Παιδείας αρνείται το διάλογο με τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας και τον Πρύτανη

Στην τηλεδιάσκεψη που κάλεσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στις 22-1-2021 για το νομοσχέδιο που συρρικνώνει και απειλεί με κλείσιμο το πανεπιστήμιο μας, αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί άμεσα, πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή, συνάντηση από την αρμόδια υπουργό κ. Κεραμέως, των 10 βουλευτών της περιοχής και του  Πρύτανη, για να συζητήσουμε και να εκφράσουμε τις απόψεις της κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας. 

Το ραντεβού ανέλαβε να το κλείσει ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ κ. Κωνσταντινίδης.

Και ενώ περιμένουμε να ειδοποιηθούμε για την συνάντηση διαπιστώνουμε ότι η κ. Κεραμέως κατάθεσε χθες το νομοσχέδιο στην Βουλή.

Δύο τινά συμβαίνουν.  Ή δεν ζητήθηκε το ραντεβού ή ζητήθηκε και η κ. Κεραμέως έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια όλους τους δημοκρατικά εκλεγμένους βουλευτές της Δ. Μακεδονίας!

Η κ. Κεραμέως αρνείται να ακούσει τις απόψεις και την αγωνία των πολιτών της Δ. Μακεδονίας. Η απαξίωση από την κ. Κεραμέως του συνόλου των εκλεγμένων βουλευτών της Δ. Μακεδονίας, μας παραπέμπει σε άλλου τύπου καθεστώτα και σε άλλες εποχές! Την ίδια ώρα η Υπουργός και η κυβέρνηση  κάνει συναντήσεις και συζητά με ιδιώτες ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και κολλεγίων , στους οποίους άλλωστε αυτό το νομοσχέδιο εξασφαλίζει πελατεία.

Εάν το ζητούμενο είναι η  διάσωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Δυτική Μακεδονία, να είναι σίγουρη ότι μόνο ο δημοκρατικός διάλογος με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας θα μπορούσε να συνδράμει.

Φαίνεται όμως ότι άλλα είναι τα επίδικα. Η κ. Κεραμέως προκειμένου να  εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, θυσιάζει την παιδεία και τη δημοκρατία!

Βουλευτής Καστοριάς, Ο. Τελιγιορίδου

Βουλευτής Κοζάνης, Κ. Βέττα

Βουλευτής Φλώρινας, Π. Πέρκα

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria