ΗΠΑ: Παραπομπή Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων - OlaDeka

ΗΠΑ: Παραπομπή Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την παραπομπή του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την κατηγορία της υποκίνησης στάσης

ΟΝτόναλντ Τραμπ είναι και επίσημα ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ, που παραπέμπεται σε δίκη για δεύτερη φορά στην Ιστορία της Αμερικής. Η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το αν θα αποπεμφθεί ή όχι ο Πρόεδρος των ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπ ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, και το αποτέλεσμά της ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία στο Σώμα.

Υπέρ της παραπομπής για την κατηγορία της υποκίνησης στάσης ψήφισαν 232 βουλευτές, ανάμεσά τους και δέκα Ρεπουμπλικάνοι. Και εναντίον της παραπομπής ψήφισαν 197 βουλευτές, όλοι Ρεπουμπλικάνοι.

Μοιάζει πάντως απίθανο η παραπομπή αυτή σε δίκη στη Γερουσία να οδηγήσει στην καθαίρεση του Τραμπ προτού να λήξει η θητεία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου. Ο Δημοκρατικός, εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, απέρριψε τις εκκλήσεις των Δημοκρατικών να συγκαλέσει εκτάκτως το Σώμα για να ξεκινήσει αμέσως η δίκη. Στην περίπτωση που ο Τραμπ καταδικαστεί για υποκίνηση στάσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η Γερουσία να του απαγορεύσει να διεκδικήσει ξανά οποιοδήποτε αξίωμα.

Τραμπ: Εκκληση στους υποστηρικτές του να μην υπάρξει βία 

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε έκκληση προς τους υποστηρικτές του να μην οργανώσουν νέες διαδηλώσεις, όπως απειλούν ορισμένοι από αυτούς, την ώρα που το κέντρο της Ουάσινγκτον θυμίζει ολοένα και περισσότερο στρατόπεδο, ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, την επόμενη εβδομάδα.

Στη σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε, την ώρα που η Βουλή των Αντιπροσώπων συζητά την παραπομπή του, ο Τραμπ ζητά «από όλους τους Αμερικανούς» να επικρατήσει ηρεμία.

«Υπό το φως των αναφορών για περισσότερες διαδηλώσεις, σας παροτρύνω ΟΧΙ στη βία, ΟΧΙ στην παρανομία και ΟΧΙ βανδαλισμούς οποιουδήποτε είδους», γράφει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. «Δεν είναι αυτά που αντιπροσωπεύω και δεν είναι αυτά που αντιπροσωπεύει η Αμερική. Καλώ ΟΛΟΥΣ του Αμερικανούς να βοηθήσουν να χαλαρώσουν οι εντάσεις και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Σας ευχαριστώ», προσθέτει σε αυτήν την ανακοίνωση.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria