Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος Αλέξης Τσίπρας: Να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να πούμε «Ποτέ Ξανά» - OlaDeka

Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος Αλέξης Τσίπρας: Να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να πούμε «Ποτέ Ξανά»

Ανάρτηση για τη Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται σε 14ημερη καραντίνα, καθώς την Κυριακή ο γιος του βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο κ. Τσίπρας στην ανάρτησή του μίλησε για την ανάγκη να μη «συγχωρεθεί η σιωπή όσων γνώριζαν και δεν αντιστάθηκαν» και συμπλήρωσε πως «ενώ στην Ευρώπη αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες ρατσιστικών, μισαλλόδοξων και αντισημιτικών εκδηλώσεων, είναι αναγκαίο και σήμερα να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να πούμε “Ποτέ Ξανά”».

Σήμερα αποδίδουμε φόρο τιμής στα θύματα των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης. Είναι η μέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος:

«Σήμερα αποδίδουμε φόρο τιμής στα θύματα των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης. Είναι η μέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, των συμπολιτών μας από όλες τις γωνιές της χώρας μας, θύματα του Shoah που μαρτύρησαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί.

Σήμερα, όμως, είναι και μέρα περισυλλογής. Μία μέρα που δεν μπορεί να συγχωρεθεί η σιωπή όσων γνώριζαν και δεν αντιστάθηκαν.

Ενώ στην Ευρώπη αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες ρατσιστικών, μισαλλόδοξων και αντισημιτικών εκδηλώσεων, είναι αναγκαίο και σήμερα να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να πούμε “Ποτέ Ξανά”».

Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε στις 2 Νοεμβρίου 2005 να ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου Διεθνή Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ημερομηνία επιλέχθηκε καθώς τις 27 Ιανουαρίου 1945 τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς – Μπίρκεναου στην Πολωνία.

Το σχέδιο της απόφασης αυτής, που υποβλήθηκε από το Ισραήλ και υποστηρίχθηκε από 89 χώρες, «καλεί τα κράτη – μέλη να επεξεργαστούν προγράμματα εκπαίδευσης που θα μεταδώσουν στις μελλοντικές γενεές τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος και να βοηθήσουν να προλαμβάνονται πράξεις γενοκτονίας». Το Ολοκαύτωμα είχε ως αποτέλεσμα να αφανιστούν 6 εκατομμύρια Εβραίου της Ευρώπης στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria