Επίσκεψη Ολυμπίας Τελιγιορίδου στα εμβολιαστικά κέντρα Καστοριάς για τον κορονωϊό - OlaDeka

Επίσκεψη Ολυμπίας Τελιγιορίδου στα εμβολιαστικά κέντρα Καστοριάς για τον κορονωϊό

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς επισκέφθηκε  σήμερα το Νοσοκομείο Καστοριάς και το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού  για να δει από κοντά την πορεία των εμβολιασμών. Είχε την ευκαιρία να συζητήσει  και να ενημερωθεί από  τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γρηγόρη Χάτσιο και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας  κ. Σταύρο Μαγαλιό. 

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με μεγάλη ευθύνη ακολουθεί το πρωτόκολλο των εμβολιασμών και δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα. Στο νοσοκομείο Καστοριάς μέχρι σήμερα διενεργήθηκαν 780 εμβολιασμοί και στο Κ.Υ. Άργους Ορεστικού  εμβολιάστηκαν  400 συμπολίτες μας.  Οι εμβολιασμοί αφορούν κυρίως υγειονομικό προσωπικό και ηλικιωμένους.

Η περιοχή μας πλήγηκε από την πανδημία όλους τους προηγούμενους μήνες και πλήρωσε βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες απώλειες. Με μεγάλη υπευθυνότητα οι πολίτες τήρησαν τα υγειονομικά μέτρα και στην Καστοριά η κατάσταση τώρα είναι καλή. Ο ιός όμως εξαπλώνεται και μεταλλάσσεται, και το πρόβλημα θα επανέλθει εάν δεν καταφέρουμε άμεσα να εξασφαλίσουμε την επαρκή ποσότητα εμβολίων για όλες τις κατηγορίες των πολιτών.

Η απρόσκοπτη συνέχιση των εμβολιασμών μπορεί να επιτευχθεί με τη λειτουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων και με το ξεπέρασμα της περιορισμένης δυνατότητας παραγωγής εμβολίων. Στην ΠΕ Καστοριάς αναμένουμε τη λειτουργία άλλων 2 εμβολιαστικών κέντρων.

 Όσον αφορά τα προβλήματα με την προμήθεια των εμβολίων ο  Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για της άρση της πατέντας των εμβολίων. Η άρνηση της ανάληψης μιας τέτοιας πρωτοβουλίας από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη θέτει σε κίνδυνο το στόχο για την επίτευξη ανοσίας τους αμέσως επόμενους μήνες.

Ευτυχώς το Συμβούλιο της Ευρώπης υιοθέτησε προχθές με μεγάλη πλειοψηφία (72 υπέρ-16 κατά) τροπολογία της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς η οποία ζητά, μετά από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, να αντιμετωπιστούν τα εμβόλια κατά του Covid-19 ως δημόσιο αγαθό. Σύμφωνα με την τροπολογία, «οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα κράτη θα πρέπει να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τους περιορισμούς πνευματικής ιδιοκτησίας από τις πατέντες των εμβολίων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η γενικευμένη παραγωγή και διανομή των εμβολίων σε όλες τις χώρες και όλους τους πολίτες.» 

Η μάχη κατά του covid 19 δεν έχει τελειώσει. Η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει το ΕΣΥ χωρίς άλλη καθυστέρηση. Θα παρακολουθούμε το θέμα και θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε θετικά για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Γραφείο Τύπου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria