Επίδομα Θέρμανσης: Την ερχόμενη εβδομάδα η καταβολή στους δικαιούχους - OlaDeka

Επίδομα Θέρμανσης: Την ερχόμενη εβδομάδα η καταβολή στους δικαιούχους

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε στο κανάλι TV100 της Θεσσαλονίκης, πως η κοινή υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί και οι δικαιούχοι που αγόρασαν πετρέλαιο τον Δεκέμβριο (ως 31/12) θα πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως έχει γίνει γνωστό, το ανώτατο ποσό θα είναι 650 ευρώ και το κατώτατο στα 80 ευρώ. Φέτος έκαναν αίτηση περίπου 700.000 πολίτες, με το συνολικό ποσό της επιδότησης να υπολογίζεται πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ. Η επιδότηση δεν αφορά μόνο το πετρέλαιο, αλλά και άλλα μέσα θέρμανσης, όπως το φυσικό αέριο ή τα καυσόξυλα.

Τα κριτήρια φέτος είναι μετεωρολογικά και γεωγραφικά, βάσει του ταχυδρομικού κώδικα του νοικοκυριού, αλλά και από τον αριθμό των ανηλίκων μελών των οικογενειών. Για κάθε ανήλικο μέλος θα υπάρχει προσαύξηση του ποσού κατά 10%.

Τη Δευτέρα η πλατφόρμα για επιστρεπτέα προκαταβολή

Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός Οικονομικών, ενημέρωσε για το πότε θα καταβληθούν τα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής: ” Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί και η ΚΥΑ που αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή. Προσδοκούμε η πλατφόρμα στην ΑΑΔΕ να ανοίξει τη Δευτέρα (25/1) και να αρχίσουν οι πληρωμές από την Τετάρτη (27/1) και μετά.

Είπε ότι συζητούνται από την κυβέρνηση, για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ρυθμίσεις που μπορούν να λειτουργήσουν ως επιπρόσθετο μέτρο ενίσχυσης της ρευστότητας στις επιχειρήσεις. “Πρόκειται για την επιδότηση παγίων δαπανών των επιχειρήσεων, για την οποία θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή μία διάταξη, αφού ολοκληρωθούν οι τεχνικές συζητήσεις με την ευρωπαϊκή επιτροπή”, σημείωσε.

Για τις οφειλές των πολιτών

Όσον αφορά στις οφειλές των πολιτών σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, είπε ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση νομοθέτησε μία ολιστική προσέγγιση δεύτερης ευκαιρίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σε πολλά διαφορετικά στάδια. “Αρχικά, υπάρχουν φορείς στους οποίους μπορεί να προσέρχεται ένας πολίτης που κινδυνεύει να γίνει ‘κόκκινος’, να ελέγχει τα οικονομικά του στοιχεία και να ενημερώνεται για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να κάνει ρυθμίσεις. Στη συνέχεια υπάρχει το πλαίσιο ρυθμίσεων, με συγκεκριμένες προβλέψεις για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών, όπως οι 240 δόσεις για το σύνολο των οφειλών του, ενώ ακόμη και στο τελικό στάδιο της πτώχευσης υπάρχουν προβλέψεις για την ανάκτηση της περιουσίας” ανέφερε.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria