Γεωργιάδης: Το χρονικό όριο των 2 ωρών δεν ισχύει για τα κομμωτήρια - OlaDeka

Γεωργιάδης: Το χρονικό όριο των 2 ωρών δεν ισχύει για τα κομμωτήρια

Το χρονικό όριο των 2 ωρών δεν ισχύει για τα κομμωτήρια, όπως εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, χωρίς ωστόσο τις μεθόδους του click away και του click in shop, εκτός από τις «κόκκινες περιοχές». Ανάμεσα στα άλλα που θα λειτουργήσουν είναι και τα κομμωτήρια, στα οποία οι πελάτες μπορούν να πηγαίνουν μόνο με ραντεβού και αφού θα έχουν στείλει SMS στο 13033. Όπως εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδηςειδικά για την περίπτωση των κομμωτηρίων, δεν ισχύει το χρονικό όριο των 2 ωρών, όπως δηλαδή σε όλο το υπόλοιπο λιανεμπόριο

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε: «Όταν έχεις στείλει το μήνυμα 2 για ψώνια, μπαίνεις σε όποιο κατάστημα θέλεις, αρκεί να έχει χώρο. Κάθε κατάστημα, με βάση την υπουργική απόφαση που θα εκδώσουμε, θα πρέπει να έχει αναρτήσει στην είσοδο σε εμφανές σημείο τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να έχουν μέσα με βάση τα τετραγωνικά τους, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των ελεγκτικών αρχών, αλλά να ξέρουν και οι πελάτες». 

Την άλλη εβδομάδα οι αποφάσεις για ψάρεμα, κυνήγι, πρακτορεία ΟΠΑΠ

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες δραστηριότητες, όπως το ψάρεμα, το κυνήγι αλλά και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως οι αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, ενώ αποκάλυψε ότι στη χθεσινή του πρόταση προς την Επιτροπή περιλαμβανόταν και η επαναλειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ, με αυστηρούς κανόνες και κατάλογο πελατών.

«Το εισηγήθηκαν γιατί πολλοί συμπολίτες μας εξοφλούν λογαριασμούς στα πρακτορεία και τώρα που είναι κλειστά πηγαίνουν στις τράπεζες. Άρα, η λειτουργία τους θα μπορούσε να αποφορτίσει σε μεγάλο βαθμό και την πίεση στις τράπεζες. Ωστόσο, η Επιτροπή ήθελε λίγο περισσότερο χρόνο για να δώσει άδεια και έχουμε συμφωνήσει να το δούμε στην επόμενη συνεδρίαση την άλλη Παρασκευή», δήλωσε. 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria