Αν όλα πάνε «καλά», 84 ανεμογεννήτριες θα τοποθετηθούν στην Καστοριά! - OlaDeka

Αν όλα πάνε «καλά», 84 ανεμογεννήτριες θα τοποθετηθούν στην Καστοριά!

Και αν οι ανεμογεννήτριες στον Βούρινο μας «φαίνονται» μακριά… αν όλα πάνε «καλά» 84 ανεμογεννήτριες θα τοποθετηθούν περιμετρικά στην λεκάνη απορροής της λίμνης της Καστοριάς. Οι πρώτες 12 ανεμογεννήτριες στην Κλεισούρα έρχονται και γιατί όχι στη Βασιλειάδα ή στον Μελισσότοπο όπως απεικονίζονται στον παρακάτω χάρτη της ΡΑΕ (δίπλα είναι άλλωστε, πάνω από το «κεφάλι» τους)

Και κάπως έτσι λένε κάποιοι: θα αλλάξει το μικροκλίμα της περιοχής μας και θα καλλιεργούμε λεμόνια και μπανάνες!

Και κάπως έτσι λέω εγώ: μετά από πολλά χρόνια θα καταφέρει επιτέλους η Καστοριά μας να μπει στο πρόγραμμα δίκαιας μετάβασης στην μετα-αιολική εποχή (τι είναι 25 χρόνια!)

Αναλυτικά στοιχεία στην γεωπληροφοριακό χάρτη (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας): https://geo.rae.gr/

Στον γεωγραφικό χάρτη με κόκκινα τριγωνάκια απεικονίζονται οι απορριπτικές αποφάσεις στην κατασκευή αιολικών πάρκων, π.χ. Πρέσπες (να έχουμε και ένα μέρος να πηγαίνουν οι τουρίστες βρε αδερφέ!)

Όταν οι άλλοι μιλάνε για αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη εμείς επιμείνουμε ανάπτυξη και ότι να ναι…. «μύωπες» δηλαδή.

Το νου σας μη βάλετε καμιά ανεμογεννήτρια στο Άι Θανάση (πάνω από το κεφάλι μας) δεν θα μπορεί να κατέβει το Υδροπλάνο… και έτσι θα χάσουμε πάλι την δίκαια μετάβαση.

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, κυριολεκτικά και μεταφορικά…. και αν δεν αλλάξουμε πλεύση θα ανακαλύψουμε στο μέλλον ότι το κουτί της Πανδώρας ήταν πιθάρι!

Σάκης Ευαγγέλου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria