Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Καστοριάς - OlaDeka

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Καστοριάς

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επέλεξε, για άλλη μια φορά, εν μέσω περιοριστικών μέτρων να «χτυπήσει». Αιφνιδιαστικά νομοθετούν την επέκταση του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών. Αποδεικνύεται περίτρανα το υποκριτικό του επιχειρήματος για διαφορετική, κλιμακούμενη, ώρα προσέλευσης προκειμένου να μην υπάρξει συγχρωτισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων έξω από τις σχολικές μονάδες εν μέσω πανδημίας. Με ποιον τρόπο θα διασφαλιστούν οι αποστάσεις στα συστεγαζόμενα Νηπιαγωγεία-Δημοτικά, που θα έχουν, πλέον, την ίδια ώρα αποχώρησης, όταν θα υπάρχει μεγαλύτερος συνωστισμός;

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μην αιφνιδιάζει, χωρίς διάλογο, την εκπαιδευτική κοινότητα, να σχεδιάζει με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και να μην υποχωρεί σε κάθε είδους πιέσεις που ασκούνται σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των μαθητών μας.

Απαιτούμε άμεσα:

  • Την ανάκληση της απαράδεκτης διάταξης που οδηγεί σε επέκταση του ωραρίου των συναδέλφων νηπιαγωγών.
  • Μείωση του αριθμού των νηπίων σε 1:15 ανά νηπιαγωγείο, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα υλοποίησης του παιδαγωγικού προγράμματος του Νηπιαγωγείου.
  • Μείωση του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών στο επίπεδο του ωραρίου των συναδέλφων των πολυθέσιων σχολείων της Πρωτοβάθμιας με καθολική εφαρμογή της κλιμάκωσής του αναλόγως των χρόνων υπηρεσίας».

Από το Δ.Σ.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria