Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Θετικός στον κορονοϊό - OlaDeka

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Θετικός στον κορονοϊό

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ ο κ. Εξαδάκτυλος βρέθηκε θετικός την Κυριακή, ενώ έχει ήπια συμπτώματα.

Την είδηση έκανε ο ίδιος γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook, με μια λιτή ανακοίνωση: «Σήμερα διαγνώσθηκα θετικός στην Covid με ήπια συμπτώματα».

Δείτε την ανάρτηση:

Σήμερα διαγνώσθηκα θετικός στην Covid με ήπια συμπτώματα.

Δημοσιεύτηκε από Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στις Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Εξαδάκτυλος έχει ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, στο πλαίσιο του εμβολιασμού του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ωστόσο, φαίνεται να νόσησε πριν προλάβει να κάνει τη δεύτερη δόση.

Προσεκτικά βήματα άρσης του Lockdown συνιστούσε το πρωί του Σαββάτου

Ο κ. Εξαδάκτυλος το πρωί του Σαββάτου μιλώντας στο Open TV τόνισε την ανάγκη επαγρύπνησης, καθώς δεν απέκλεισε την πιθανότητα και τρίτου lockdown εξαιτίας του κορoνοϊού. «Δεν θα είχε λογική αν δεν εκμεταλλευόμασταν τη χρονική στιγμή, έχουμε αυτή τη στιγμή ένα άνοιγμα. Είναι αδύνατον να μείνουμε κλεισμένοι μέσα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τώρα έχουμε την ευκαιρία να ανοίξουμε. Είμαστε σε ύφεση του δεύτερου κύματος και ταυτόχρονα έχει αρχίσει ο εμβολιασμός. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, που φαίνεται να έχουν μπει στο τρίτο κύμα. Έτσι μπορούμε να απωθήσουμε προς τα πίσω το τρίτο κύμα. Έτσι μπορούμε να φτάσουμε στην άνοιξη του 2021, στο τέλος της υπόθεσης» έλεγε το μέλος της Επιτροπής.

Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πάμε σε μεγάλο άνοιγμα από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και παρέπεμψε για περισσότερα στην επόμενη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων την 29η Γενάρη, με πλάνο για επανεκκίνηση κι άλλων δραστηριοτήτων και πιθανώς και το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων από την 1η Φλεβάρη. Ο ίδιος είπε προχωράμε με μικρά βήματα, ανοίγοντας σιγά σιγά δραστηριότητες», προσθέτοντας ότι «πηγαίνουμε καλά (στα κρούσματα κορονοϊού), άρα θα ανοίξουμε δραστηριότητες».

Μάλιστα κατά την συνέντευξή του δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι τον ταλαιπωρεί κάποια ασθένεια.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria