Αίτημα Λαϊκής Συσπείρωσης για άμεση συνεδρίαση του Δ.Σ για τους όρους ανοίγματος των σχολείων - OlaDeka

Αίτημα Λαϊκής Συσπείρωσης για άμεση συνεδρίαση του Δ.Σ για τους όρους ανοίγματος των σχολείων

Να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τους ασφαλείς όρους ανοίγματος των ειδικών σχολείων, δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών και τις πρωτοβουλίες του Δήμου στην κατεύθυνση αυτή.

Βρισκόμαστε στην εξέλιξη του δευτέρου κύματός τη πανδημίας. Πέρα από όλες τις άλλες συνέπειες της διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, από τις πιο σημαντικές είναι η κατάσταση με τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών. Συνέπειες που έχουν να κάνουν με τους κοινωνικούς, μορφωτικούς, ψυχολογικούς και παιδαγωγικούς παράγοντες που συντελούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και τελικά επιδρούν στις παιδικές και νεανικές προσωπικότητες. Να ληφθεί υπ’ όψιν ότι η νεολαία ζει σε μια ασφυκτική κατάσταση, ότι σε κρίσιμες ηλικίες χάνεται η συγκροτημένη επαφή με τη σχολική γνώση, παρουσιάζονται φαινόμενα ψυχολογικής κόπωσης.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες  η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα των ειδικών σχολείων (τα μόνα που δεν έκλεισαν ποτέ), δημοτικών σχολείων, Νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, χωρίς να παίρνει ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και τώρα οι εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν με ποιους όρους θα ανοίξουν.  Το γεγονός μάλιστα ότι τα σχολεία ανοίγουν με δόσεις, χωρίς να εντάσσονται στον σχεδιασμό τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αποτελεί ομολογία από την κυβέρνηση ότι δε λαμβάνει ολοκληρωμένα και ουσιαστικά μέτρα.

Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει τους γονείς σε δίλημμά μεταξύ της ανάγκης να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και του φόβου από την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία των φορέων των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, των γονιών ώστε να συζητηθούν τα μέτρα που θα πάρει ο Δήμος για το άνοιγμα και την ασφαλή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Καστοριάς

Τίγκας Γεώργιος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria