Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς: Ανακοίνωση για την Αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια - OlaDeka

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς: Ανακοίνωση για την Αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια

Με αφορμή το υπό κατάθεση νομοσχέδιο της Κυβέρνησης με θέμα ¨Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση , Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας ,Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις ¨το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση , ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς εκφράζουμε τoν έντονo προβληματισμό μας με την κατεύθυνση που έχει λάβει ο δημόσιος διάλογος και δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας για την εμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας στην φύλαξη των ΑΕΙ, με την δημιουργία ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και την συνεπακόλουθη πρόσληψη 1.000 Ειδικών Φρουρών για αυτό τον σκοπό.

Η Ελληνική Αστυνομία μετά την ψήφιση του Ν.4623/2019 αρθ 64 παρ.3  και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου έχει την δυνατότητα εκ του νόμου να επεμβαίνει στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα μέσα στα οποία διαπράττονται αξιόποινες πράξεις. Η επίκληση από τους αρμόδιους αξιωματούχους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι συμμετείχαν στην κατάρτιση του εν λόγω σχεδίου ,ότι ακολούθησαν τα πρότυπα του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ καθώς και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων του Καναδά μας γεμίζει ανησυχία και προβληματισμό καθώς πρόκειται για κοινωνίες με εντελώς διαφορετικό πολιτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό φορτίο με αποτέλεσμα το όλο εγχείρημα να κινδυνεύει να  καταλήξει  σε φιάσκο.

Τα πανεπιστήμια έχουν τα δικά τους ¨σύνορα¨ και αρμόδιος για τη διαφύλαξή τους θα πρέπει να είναι ο κατά τόπους επικεφαλής της Πρυτανικής Αρχής. Αυτός ευθύνεται για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και αυτός θα πρέπει να έχει την ευθύνη της φύλαξης. Για τον λόγο αναγνωρίζοντας την ανάγκη κάλυψης του κενού ανομίας που επικρατεί στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και σεβόμενοι την ακαδημαϊκή ελευθερία, ζητάμε το υπό σύσταση Σώμα Πανεπιστημιακής Φύλαξης ή ήπιας Αστυνόμευσης εντός των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων να είναι πλήρως αυτόνομο, εναρμονισμένο με τις ανάγκες φύλαξης του Πανεπιστημίου, να υπάγεται απευθείας στον εκάστοτε επικεφαλή της Πρυτανικής Αρχής και να μη σχετίζεται με την Ελληνική Αστυνομία.

Η Ελληνική Αστυνομία δεν χρειάζεται την δημιουργία μίας ακόμα νέας υπηρεσίας αλλά την πλήρη ομογενοποίηση της. Αυτό θα πρέπει να αφουγκραστεί η Ελληνική Κυβέρνηση. Να σταθεί δίπλα στους ΄Έλληνες Αστυνομικούς και να στηρίξει επιτέλους  το νόμο της ομογενοποιησης του 2008 κλείνοντας τους παράπλευρους διαγωνισμούς έτσι ώστε να επικρατήσει ένας ενιαίος και αδιάβλητος τρόπος εισαγωγής στην Ελληνική Αστυνομία μέσω των πανελλαδικών  εξετάσεων στην ανωτατοποιημένη πλέον Σχολή Αστυφυλάκων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο                                                                                                         Ο

Πρόεδρος                                                                                 Γενικός Γραμματέας

ΣΠΥΡΙΔΗΣ Ιωάννης                                                                       ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ Μηνάς

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria