Mόλις 110 καταστήματα θα ανοίξουν τη Δευτέρα - OlaDeka

Mόλις 110 καταστήματα θα ανοίξουν τη Δευτέρα

Με διευρυμένο ωράριο αλλά αυστηρούς κανόνες λειτουργίας, και συχνούς ελέγχους ως προς την τήρηση των μέτρων ασφάλειας, θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά με χριστουγεννιάτικα είδη.

Μόλις 110 καταστήματα ανά την Ελλάδα θα ανεβάσουν ρολά την προσεχή Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου με σκοπό να πουλήσουν αποκλειστικά χριστουγεννιάτικα είδη, όπως ανάφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στο MEGA.

Αν και οι λεπτομέρειες επαναλειτουργίας αναμένεται να παρουσιαστούν επισήμως αύριο, εν τούτοις ο υπουργός έθεσε την περίμετρο, εξαιρώντας από το «κάδρο» μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις που πωλούν μεταξύ άλλων και εποχιακά είδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη μεγάλες αλυσίδες ζήτησαν χθες διευκρινίσεις όσον αφορά την πιθανότητα λειτουργίας –έστω και με περιορισμό των ειδών πώλησης κατά το σχετικό μοτίβο της άνοιξης- ωστόσο αρμόδιες πηγές του ΥΠΑΝ, δεν άφησαν το περιθώριο.

Σύμφωνα με τις αποψινές δηλώσεις του υπουργού, η απόφαση πάρθηκε για την εκτόνωση του εποχιακού αποθέματος και τη διάσωση όσων αποκλειστικά δραστηριοποιούνται στο εποχιακό εμπόριο. Πρόσθεσε ότι θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο αλλά αυστηρούς κανόνες λειτουργίας, και συχνούς ελέγχους ως προς την τήρηση των μέτρων ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό, και επικαλούμενος τα επιδημιολογικά στοιχεία, ανάφερε ότι «με 2.000 κρούσματα είμαστε μακριά από το ευρύτερο άνοιγμά της αγοράς».

Σημειώνεται ότι με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων χριστουγεννιάτικων ειδών, ήδη o Σύνδεσμος Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών (ΣΕΒΠΠΑ) κάλεσε την Κυβέρνηση να επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων, όχι μόνο αυτών που πωλούν εποχικά είδη, και να επιτραπεί η δυνατότητα για λειτουργία της υπηρεσίας click away. Νωρίτερα, τα e-shops των μεγάλων αλυσίδων πώλησης παιχνιδιών, Jumbo και Μουστάκας, ανακοίνωναν το μεν πρώτο πως θα παραδίδει με καθυστέρηση τις παραγγελίες που δέχεται σήμερα, ενώ το δεύτερο πως αδυνατεί να υποδεχθεί παραγγελίες.

Αντίστοιχα η Σύμπραξη των Εκδοτών με νέα επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και  Επενδύσεων ζήτησε να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία μαζί με τα εποχικά καταστήματα χριστουγεννιάτικων ειδών, όπως «ακριβώς συμβαίνει σε 37 τουλάχιστον ευρωπαϊκές και μη χώρες» όπως υποστήριξαν.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria