Πρόταση για την επιδότηση θέρμανσης στην περιοχή μας - OlaDeka

Πρόταση για την επιδότηση θέρμανσης στην περιοχή μας

Είναι απαράδεκτο σε περιοχές που το κρύο, άρα και η ανάγκη θέρμανσης ξεκινάει πολύ νωρίτερα, σχεδόν από τα τέλη Σεπτέμβρη, έως πολλές φορές και αρχές Μαΐου, μια από αυτές είναι και η δική μου, ο νομός Καστοριάς, να είναι αναγκασμένοι οι πολίτες να αγοράζουν κάθε μορφή θέρμανσης, πετρέλαιο, ξύλα, πελετ, αέριο και να περιμένουν να πάρουν την επιδότηση, μετά από( 4) τέσσερις μήνες ,στα τέλη δηλαδή του Γενάρη.

Πάρα πολλά δε ορεινά χωριά του νομού, δεν έχουν πάρει τα χωρικά ξύλων που δικαιούνται, παρά τις διαβεβαιώσεις κάθε χρόνο των κυβερνητικών βουλευτών ότι θα επιλύσουν αυτό το διαχρονικό πρόβλημα.
Επειδή πολλοί δεν το γνωρίζουν, τα ξύλα πρέπει να προμηθεύονται από το καλοκαίρι, για να στεγνώσουν, να κοπούν και να αποθηκευθούν, για να μπορούν να είναι έτοιμα για καύση.

Ο λόγος βέβαια που δε δίνεται το επίδομα νωρίτερα, είναι προφανής.
Μπορεί όμως να βρεθεί δίκαιη λύση.

Προτείνουμε για τις κρύες περιοχές, όπως αυτές θα καταγραφούν φέτος με την αλλαγή των ζωνών που ίσχυαν, να ξεκινά η επιδότηση ταυτόχρονα με την έναρξη της περιόδου παροχής πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή,15 Οκτωβρίου, σταδιακά δε να δίνεται ανά μήνα στις ποιο θερμές περιοχές, οπότε τον Δεκέμβριο-Ιανουάριο να πάρουν και η νότιος Ελλάδα και τα νησιά που οι θερμοκρασίες είναι κατά πολύ υψηλότερες.

Ελπίζουμε να εξετάσετε την πρόταση και να προχωρήσετε σε μία δίκαιη διευθέτηση αυτού του χρόνιου και άδικου έως τώρα μέτρου.

Παύλου Χρήστος
Συντονιστής Ελληνικής Λύσης Καστοριάς

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria