ΠΑΣΠ Καστοριάς: Οι φοιτητές στο απόσπασμα - OlaDeka

ΠΑΣΠ Καστοριάς: Οι φοιτητές στο απόσπασμα

Πριν ακόμα την εισβολή του covid-19 στην χώρα και στις ζωές μας, σαν φοιτητές καλούμασταν να αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα όσον αφορά την φοίτηση μας, η ανεπάρκεια σε διδακτικό προσωπικό και εξοπλισμό, ο περιορισμός βασικών παροχών προς τους φοιτητές είναι μόνο μερικά από αυτά.

Παράλληλα οι ανησυχίες πολλών ετών βάση των έως προ λίγων ετών δεδομένων , για το μέλλον μας, για την επαγγελματική μας αποκατάσταση , για τις συνθήκες και τους όρους εργασίας, για τα δικαιώματα μας και πολλά ακόμη φαίνεται να είναι ακόμη και αυτές λίγες μπροστά σε αυτά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σήμερα.

Ήδη από το 2015 και μετά , με τα μέτρα της τότε κυβέρνησης Σύριζα (νόμος Γαβρόγλου), χτυπήθηκαν καίρια επαγγελματικά δικαιώματα καθώς και η εργασιακή μας προοπτική αλλά και δημιουργήθηκαν οι συνθήκες ώστε σήμερα να έχουμε απόφοιτους δύο, τριών και τεσσάρων ταχύτητων. Φτάνοντας στο σήμερα, όπου η πανδημία μας ανάγκασε να προσαρμόσουμε και το παρόν αλλά και το μέλλον μας σε νέες συνθήκες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται και ισχυρίζονται ότι σε λίγο καιρό ένα πτυχίο ΑΕΙ δεν θα αρκεί για την αγορά εργασίας καθώς οι ανάγκες αυξάνονται όλο και περισσότερο. Αυτό βέβαια έχει γίνει αντιληπτό από τους αρμόδιους οι οποίοι αξιοποιώντας ως μοχλό πίεσης την υποχρηματοδότηση προχωρούν σε κινήσεις όπως επιβολή των δίδακτρων στα μεταπτυχιακά

Σήμερα μέσα στην πανδημία, παρά τις προσπάθειες και από τα πανεπιστήμια και από τους φοιτητές να ανταποκριθούν στις ανάγκες και να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, πράγμα το οποίο κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό με την τηλεκπαίδευση.

Όλη η φοιτητική κοινότητα νιώθει την πλήρη αδιαφορία από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Φοιτητές “εγκλωβισμένοι” στις ασάφειες και τα “αν”, αναγκάζονται να πληρώνουν εδώ και πλέον 1 χρόνο άδικα νοίκια, ενώ δεν είναι και λίγοι αυτοί που τελικά αναγκάστηκαν να διακόψουν τις σπουδές τους, τμήματα κίνδυνευουν με κλείσιμο, τα επαγγέλματικα μας δικαιώματα στον αέρα. Και μια κυβέρνηση εκτός της μηδενικής στήριξης, να παίρνει μέτρα, να βγάζει ανακοινώσεις είτε ανοίγματος είτε μη ανοίγματος για όλα εκτός των πανεπιστήμιων.

Η πανδημία ανέδειξε μόνο μερικά από τα προβλήματα, αυτά όμως που θα αντιμετωπίσουμε μέτα από αυτή θα είναι πολλά περισσότερα.

_________________________

Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή την πολιτεία

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

– ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗ

– ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ Ν+2

– ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ

-ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΩΣ Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

– ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

– ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Τέλος, σε μια εποχή όπου το κάθε τι συλλογικό βάλλεται από παντού, έχουμε χρέος ως νέοι να αγωνιστούμε ακόμη πιο συλλογικά για τα δικαιώματα, τις ανάγκες και το μέλλον μας.

Η Παράταξη μας όντας πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων και διαδραματίζοντας κομβικό ρόλο στις μεγάλες αλλαγές του παρελθόντος δεν μπορεί παρά να μην βρίσκεται εκεί.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria