Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου:” Στόχος μας είναι να είμαστε μελλοντικά ένας ενεργειακά αυτάρκης δήμος” - OlaDeka

Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου:” Στόχος μας είναι να είμαστε μελλοντικά ένας ενεργειακά αυτάρκης δήμος”

Για τον δήμο Άργος Ορεστικού, έναν από τους 10 δήμους που έχουν διαχειριστεί καλύτερα τα οικονομικά τους πανελλαδικά, καθώς και για τα έργα που υλοποιούνται στο πλαίσιο της «πράσινης» ανάπτυξης της περιοχής μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, δήμαρχος Άργους Ορεστικού.

«Εδώ βιώνουμε για 10η συναπτή χρονιά την καθοδική πορεία της γουνοποιίας, που ήταν και κύριος μοχλός ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, άρα και του Άργους Ορεστικού, με αποτέλεσμα να μην πηγαίνει η γούνα καλά, να μην πηγαίνει τίποτα καλά. Εκεί, λοιπόν, χρειάζεται ο δήμος να ασκήσει με πολλή ευαισθησία και πολλή διακριτικότητα την κοινωνική του πολιτική, στηρίζοντας όλες τις δομές, αλλά και όλους τους δημότες, έτσι ώστε σε δύσκολες εποχές να μπορούν να διαβιώνουν αξιοπρεπώς εδώ στην περιοχή του Άργους Ορεστικού που έχουμε 7 μήνες χειμώνα και ακόμη σε εποχές ευημερίας περίπου το 30% του οικογενειακού εισοδήματος πηγαίνει για τη θέρμανση. Είμαστε ο νομός με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, τα ποσοστά ανεργίας ξεπερνούν το 55%, αυτή είναι η πραγματική ανεργία», επισημαίνει ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού.

«Έχουμε βάλει ένα στόχο και αναβαθμίζουμε ενεργειακά όλα τα κτίρια του δήμου, τόσο τα σχολεία όσο και τα δημοτικά κτίρια, έτσι ώστε το ενεργειακό αποτύπωμα όταν τελειώσουν αυτά τα έργα να είναι πολύ ψηλά και να χαρακτηρίζει έναν δήμο εδώ στη βόρεια ακριτική Ελλάδα πιο «πράσινο» από οποιονδήποτε άλλον. Μιλάμε για «πράσινη» ανάπτυξη σε ένα ποσοστό πολύ μεγάλο που ίσως δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο δήμο της χώρας», λέει ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να γίνει η περιοχή του Άργους Ορεστικού σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ένας ενεργειακά αυτόνομος δήμος.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι ελληνοποιήσεις. Χρησιμοποιείται το brand name των φασολιών Καστοριάς και, δυστυχώς, αυτό το οποίο υπάρχει μέσα στις συσκευασίες είναι φασόλι από τρίτες χώρες, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των φασολιών Καστοριάς», τονίζει ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria