Πέτσας: Μέχρι 07/01/21 το lockdown σε εστίαση, ψυχαγωγία και σχολεία - Απαγορεύονται οι μετακινήσεις μεταξύ νομών - OlaDeka

Πέτσας: Μέχρι 07/01/21 το lockdown σε εστίαση, ψυχαγωγία και σχολεία – Απαγορεύονται οι μετακινήσεις μεταξύ νομών

«Συμπληρώνεται ένας μήνας από το δεύτερο καθολικό lockdown που βοήθησε στην τιθάσευση του φαινομένου. Όμως, η μείωση των κρουσμάτων είναι αργή σε σχέση με αυτό που αναμέναμε», σχολίασε ο Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

«Ο αριθμός των νοσηλευομένων παραμένει υψηλός στους 4.008 συνανθρώπους μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε πως υπάρχει ακόμα πίεση στο ΕΣΥ. «Επειδή η προστασία της Δημόσιας Υγείας δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά ο ρυθμός επάνοδος στην καθημερινότητα θα είναι πιο αργός και πιο ασφαλής», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Έτσι, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξουν: σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, δικαστήρια, χιονοδρομικά κέντρα και αθλητικές δραστηριότητες, πλην αυτών που και σήμερα συνεχίζουν να έχουν δραστηριότητα (πρωτάθλημα Super League σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ).

Επίσης παρατείνεται μέχρι την ίδια ημέρα και ώρα η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στη χώρα ενώ εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη νύχτα», ενώ διατηρείται στα ίδια ποσοστά και η τηλεργασία.

Για τα κομμωτήρια, το λιανεμπόριο και τις εκκλησίες όπως είπε ο κ. Πέτσας θα γίνουν νέες ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα. «Ας φροντίσουμε με τη συμπεριφορά μας να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο για να κερδίσουμε χρόνο», συνέστησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ειδικά για τις εκκλησίες ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι θα γίνει συνεννόηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε, όποιος έρχεται από το εξωτερικό θα πρέπει να υποβάλλεται σε rapid test και να μπαίνει σε καραντίνα 10 ημερών. Tα SMS στο 13033 θα συνεχίσουν να ισχύουν καθώς είναι πολλές ακόμα οι οικονομικές δραστηριότητες που παραμένουν κλειστές, απάντησε, ερωτηθείς σχετικά.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην ατομική ευθύνη των πολιτών, ενόψει των εορτών τονίζοντας ότι «θέλουμε μείωση του επιδημιολογικού φορτίου. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να δούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ισχυρή, παραμένει η σύσταση των συναθροίσεων με μια ακόμη οικογένεια ή το πολύ εννέα άτομα», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά εάν θα ισχύσει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ειδικά για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι κάτι που θα το εξετάσουμε τις επόμενες ημέρες, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο για την κατάργηση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας ειδικά για εκείνες τις μέρες.

Ερωτηθείς για θέατρα, κινηματογράφους και μουσεία και τι θα γίνει είπε ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν αλλά τόνισε ότι υπάρχει μια συζήτηση για το θέμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων και κάποιων άλλων τομέων του πολιτισμού.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria