Ο Τραμπ είναι …Τραμπ και δεν θα αλλάξει ποτέ: Γιατί καθυστερεί να ανακοινώσει τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας; - OlaDeka

Ο Τραμπ είναι …Τραμπ και δεν θα αλλάξει ποτέ: Γιατί καθυστερεί να ανακοινώσει τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας;

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Πέρασαν ήδη δύο και πλέον ημέρες από το πρώτο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, που ανέφερε ότι αποφασίστηκε η επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για την αγορά και παραλαβή του ρωσικού συστήματος S-400.

Και πέρασε μία και πλέον ημέρα από την αποκάλυψη του πρακτορείου Bloomberg ότι ήδη ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει υπογράψει ένα από τα πακέτα κυρώσεων, που πρότεινε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Γιατί, λοιπόν, δεν ανακοινώθηκαν οι κυρώσεις, όπως αποκάλυψαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης;

Δεν είναι εύκολη η απάντηση και διίστανται οι απόψεις. Είναι σίγουρο πάντως ότι τα αμερικανικά ΜΜΕ είχαν ενημέρωση από κυβερνητικούς αξιωματούχους πριν δημοσιεύσουν τις πληροφορίες. Εδώ δεν είναι παίξε-γέλασε. Η δημιουργία ειδήσεων, που δεν ισχύουν, τιμωρείται από τα ίδια τα ΜΜΕ.

  • Γίνονται, λοιπόν, διάφορες υποθέσεις με πιο σοβαρή ότι ο κ. Τραμπ κάνει δεύτερες σκέψεις. Είτε επειδή νοιώθει …ενοχές, είτε επειδή τον έπεισε και πάλι ο Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιώντας κάποιο από τα κανάλια επικοινωνίας που είχαν εγκαταστήσει για να συνεννοούνται. Το κανάλι των γαμπρών έχει προφανώς κλείσει μετά την αποπομπή του Μπεράτ Αλμπαϊράκ από τον Τούρκο πρόεδρο.

Μία άλλη υπόθεση είναι ότι περιμένει να παραλάβει στο γραφείο του το νόμο για την Εθνική Άμυνα που εγκρίθηκε από τη Βουλή και τη Γερουσία καθώς έχει αποφασίσει να υποβάλει βέτο. Εάν το πράξει, θα ψηφίσουν ξανά οι Αμερικανοί νομοθέτες επί του προεδρικού βέτο πια. Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τραμπ θα ηττηθεί ξανά και το βέτο θα απορριφθεί.

Το καλύτερο είναι αυτό που μας είπε βετεράνος διπλωμάτης: Τραμπ είναι αυτός και δεν θα αλλάξει ποτέ. Θα το κάνει με το δικό του τρόπο, περιμένοντας μία καλή δικαιολογία, ή θα το αφήσει να …«πεθάνει». Αν και η καλύτερη δικαιολογία είναι το γεγονός ότι η Τουρκία αγόρασε ένα επικίνδυνο ρωσικό σύστημα, από εταιρεία που βρίσκεται κάτω από κυρώσεις των ΗΠΑ. Πέραν όλων των άλλων αθλιοτήτων του Ερντογάν, που αφορούν την τουρκική προδοσία της Αμερικής και του ΝΑΤΟ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, μετά τη ψήφιση του νόμου για τον προϋπολογισμό του Κογκρέσου, που περιλαμβάνει και τις κυρώσεις εναντίον της κατοχικής δύναμης, είναι υποχρεωμένος να τιμωρήσει την Τουρκία. Μέχρι την 21η ή 22η τούτου του μήνα, πρέπει να υπογράψει το νόμο, εκτός αν δεν μπλοφάρει και καταθέσει βέτο.

Στην περίπτωση αυτή θα επιστρέψουν στην Ουάσιγκτον οι Αμερικανοί νομοθέτες για να ψηφίσουν επί του βέτο. Και οι δύο ψηφοφορίες έδειξαν ότι το βέτο θα καταπέσει. Απ’ εκεί και πέρα, πρέπει μέσα σε 30 ημέρες να ανακοινωθεί το πακέτο των πέντε κυρώσεων που απαιτούν η Βουλή και η Γερουσία. Η διορία εκπνέει ώρες πριν παραδώσει την εξουσία στους Δημοκρατικούς.

Εάν επιθυμεί να παραμείνει πιστός στη φιλία του με τον Ταγίπ Ερντογάν, τότε θα εξαντλήσει το χρονοδιάγραμμα των 30 ημερών και θα αφήσει την καυτή πατάτα στον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δεν έχει εκδηλώσει ακόμα τις προθέσεις του. Αν κρίνω από τη στάση ενός τουλάχιστον σύμβουλου του, ο κ. Μπάιντεν, θα δώσει ακόμη μία ευκαιρία στον Τούρκο Πρόεδρο πριν κτυπήσει την τουρκική οικονομία.

  • Οι Έλληνες οπαδοί του κ. Τραμπ …«ανακάλυψαν» ότι ο Ερντογάν έχει φυτέψει ανθρώπους του στο Επιτελείο του κ. Μπάιντεν. Οι πληροφορίες δεν είναι ορθές. Οι πληροφορίες είναι ψεκασμένες. Χάθηκε η λογική των οπαδών του κ. Τραμπ. Δεν γνωρίζουν ότι οι ομογενείς έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στον εκλεγμένο Πρόεδρο και οπωσδήποτε πιο ισχυρή; Τότε γιατί συνεχίζουν τα ψέματα;

Αυτό που μόνο μας ενδιαφέρει είναι να τιμωρηθεί η κατοχική δύναμη για όλα της τα εγκλήματα. Οι ψηφοφορίες της Βουλής και της Γερουσίας είναι μία εξαιρετική αρχή. Η Τουρκία δεν επιτρέπεται να τη βγάζει καθαρή όταν παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, όταν σκοτώνει αμάχους, όταν εισβάλει σε χώρες και κατέχει ξένα θέματα. Όταν απειλεί και εκβιάζει ακόμα και τον Πρόεδρο της Αμερικής…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Συνεχίστηκαν τα δημοσιεύματα, που βασίζονται στα τουρκικά Fake News, ότι ο Ερντογάν τα βρήκε με τους Ισραηλινούς και σύντομα θα προχωρήσουν σε επίσημη διπλωματική εκπροσώπηση με την ανταλλαγή πρέσβεων. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πρόκειται για σχέδιο της Τουρκίας για να τινάξει στον αέρα τις σχέσεις του Ισραήλ με τις αραβικές χώρες, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο. Με λίγα λόγια οι τουρκικές αρχές φύτεψαν δημοσιεύματα με ψεύτικες «ειδήσεις» για να προκαλέσουν πρόβλημα στο Εβραϊκό Κράτος. Αναμενόμενον…

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria