Νορβηγία: Το περιοδικό ERLIK OSLO για την απώλεια του Δημήτρη Κουτσομύτη, στο οποίο ήταν συνεργάτης για 15 χρόνια - OlaDeka

Νορβηγία: Το περιοδικό ERLIK OSLO για την απώλεια του Δημήτρη Κουτσομύτη, στο οποίο ήταν συνεργάτης για 15 χρόνια

Εις μνήμην του Δημητρη.

Με μεγάλη θλίψη λάβαμε το μήνυμα ότι έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Κουτσομύτης, μακροχρόνιος φωτογράφος και δημιουργικός ηγέτης στο περιοδικό μας ERLIK OSLO.

Λίγα χρόνια μετά τον ερχομό του Δημήτρη στη Νορβηγία από την Ελλάδα, εθελοντικά εργάστηκε με το πρώτο περιοδικό δρόμου της Νορβηγίας. Είχε έναν απώτερο στόχο: Αντιμετώπιση των τοξικομανών σαν απλοί άνθρωποι, στους οποίους επιτρεπόταν να χαμογελούν σε φωτογραφίες. Εκείνη την εποχή υπήρχε μια άποψη στα μέσα ενημέρωσης, κατά την οποία αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να παρουσιάζονται με πλάτη, ή με κουκούλες και ανώνυμα.

Στο Όσλο, ο Dimitri δεν γνώριζε κανέναν, αλλά χάρη στους πωλητές του Oslo, σύντομα θα μπορούσε να πάει στον Karl Johan και να συναντήσει είκοσι ανθρώπους που ήθελαν να μιλήσουν και συχνά ευχαριστούσε τους πωλητές που τον έκαναν να νιώθει σαν το σπίτι του στην πόλη. Τελικά έπιασε μόνιμη δουλειά ως φωτογράφος στο περιοδικό, και έλαβε το βραβείο φωτογραφίας του Fagpressen τέσσερις φορές.

Στον κόσμο του διεθνούς περιοδικού δρόμου, ο Δημήτρης ήταν θρύλος, τόσο ως φωτογράφος, σχεδιαστής όσο και ως party lion. Και εδώ κέρδισε ό, τι ήταν διαθέσιμο από βραβεία και οι φωτογραφίες του έχουν τυπωθεί σε περιοδικά και εφημερίδες που πωλούνται από αναξιοπαθείς σε όλες τις ηπείρους.

Ο Dimitri εργάστηκε στο Erlik για 14 χρόνια μέχρι το 2019, όταν παραιτήθηκε από τη δουλειά του και σχεδίασε να περάσει περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα. Έφτιαξε το = Oslo ένα περιοδικό με μοναδικό ύφος και έναν αδιαμφισβήτητο οπτικό χαρακτήρα .

Ως φωτογράφος, ο Δημήτρης είχε ένα μεγάλο ρεπερτόριο, από παιχνιδιάρικα και γεμάτα αντίθεση πορτρέτα στούντιο, έως υποβλητικές απεικονίσεις τοπίου και προκλητικά στιγμιότυπα από τους δρόμους της πόλης. Οι εικόνες της ζωής του μέσα και γύρω από το έντυπο μέσα από αυτά τα χρόνια μας έδωσαν ένα ανεκτίμητο αρχείο της ιστορίας του περιοδικού και όλων των ανθρώπων που έχει φιλοξενήσει αυτό.

Είχε έναν ανορθόδοξο τρόπο να προσεγγίζει τις χαρές της ζωής, που συχνά τον έκαναν κέντρο της προσοχής. Εκτός από καλό φαγητό και καλά ποτά, αγάπησε και την καλή συζήτηση, κατά προτίμηση την πολιτική. Ήταν ορκισμένος σοσιαλιστής, αλλά και liberal individualist. Θα μπορούσε να παίξει τον αλαζονικό και κυνικό, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένα συναισθηματικό και συμπαθητικό αρκουδάκι πίσω από έναν άνδρα.

Μέσα από το σοκ και το μαράζι του θανάτου του Δημήτρη, πολλές λέξεις μνήμης και χαιρετισμοί εξακολουθούν να αναρτώνται από δημοσιογράφους που έχει συνεργαστεί, ανθρώπους που έχει φωτογραφήσει, καθώς και καλούς φίλους και συνάδελφους του κλάδου της χώρας και του εξωτερικού.

Οι καλές αναμνήσεις του Δημήτρη θα ζήσουν ανάμεσα στους πολλούς ανθρώπους που άγγιξε, τόσο ως άνθρωπος όσο και ως φωτογράφος. Και οι μοναδικές του εικόνες θα συνεχίσουν στις μελλοντικές κυκλοφορίες του @ Oslo.

Til minne om Dimitri. Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at Dimitri Koutsomytis, mangeårig fotograf og…

Δημοσιεύτηκε από Erlik Oslo στις Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria