Κορονοϊός: Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά το πολύ με μία ακόμη οικογένεια - OlaDeka

Κορονοϊός: Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά το πολύ με μία ακόμη οικογένεια

Τι αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, για τις διαφορετικές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Μπορεί ο κορονοϊός να καλπάζει στη χώρα μας και τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι να παραμένουν στα ύψη, ωστόσο όσο πλησιάζουμε στις γιορτές τα ερωτήματα που αρχίζουν να τίθενται πιο έντονα είναι πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Η κυβέρνηση και πρώτος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν ξεκαθαρίσει ότι σε κάθε περίπτωση τα ρεβεγιόν θα πρέπει να γίνουν μαζί με άλλη μία το πολύ οικογένεια ενώ ερωτηματικό αποτελεί τι θα γίνει με τις μετακινήσεις και την απαγόρευση κυκλοφορίας ειδικά την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια ρύθμιση προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να μετακινηθούν κατά τη διάρκεια του ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς. «Η απάντηση στο ερώτημα πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν είναι με ασφάλεια. Το επόμενο ζήτημα είναι αν θα προβλεφθεί κάποια ειδική διαδικασία, ώστε να μπορεί κάποιος να πάει στο σπίτι συγγενικού ή φιλικού του προσώπου. Αυτό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας μιλώντας στον Αντ1. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από το βράδυ της Κυριακής, 12 Δεκεμβρίου, και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, θα ισχύει από τις 22:00 μέχρι τις 5 τα ξημερώματα. «Δεν θα έχουμε επέκταση για μετά τα μεσάνυχτα. Από εκεί και πέρα, έχουμε πει ότι για το ρεβεγιόν θα είναι η οικογένεια μόνη της ή το πολύ-πολύ με ακόμη μία οικογένεια ή 9 άτομα», προσέθεσε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη από την κυβέρνηση στους πληττόμενους από τον κορονοϊό υπογράμμισε ότι παραμένει ανάγκη να συνεχιστεί η  προσπάθεια όλων μας να περιορίσουμε το επιδημιολογικό φορτίο και να αποσυμφορήσουμε το Σύστημα Υγείας. «Δεν θέλει κανείς να μείνει ούτε στο σπίτι του, ούτε να έχει κλειστά καταστήματα, ιδίως μέρες γιορτινές. Είναι όμως η ανάγκη να προστατεύσουμε όσους αγαπάμε και την κοινότητα από τη διασπορά. Κάνουμε αυτό ως πρώτο βήμα. Και ταυτόχρονα η Πολιτεία στηρίζει οργανωμένα όσους πλήττονται από τα υγειονομικά μέτρα.  Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο χρειάζεται», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δύσκολα η μετακίνηση, παράθυρο για αλλαγή

Με τα δεδομενα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, επί της ουσίας απαγορεύονται τα… ρεβεγιόν μακριά από το σπίτι καθώς θα πρέπει κάθε ένας που θέλει να μετακινηθεί τις νυκτερινές ώρες να στέλνει SMS στο 13033 που να δικαιολογεί την συγκεκριμένη μετακίνηση. Ομως, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να φύγει κάποιος από το σπίτι του την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ή άλλη νύχτα των εορτών διότι δεν θα μπορεί να επιστρέψει χωρίς να δικαιολογεί γιατί μετακινήθηκε. 

Κι αυτό διότι τα SMS έχουν συγκεκριμένη χρήση, π.χ. για μετακίνηση σε εργασία, άθληση, παροχή ιατρικής βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες, μετακίνηση σε νοσοκομείο κ.λπ. Κάποιος που θα θελήσει να πάει να γιορτάσει σε άλλο σημείο, μακριά από το σπίτι του, δεν θα μπορέσει να το κάνει. Πλέον είναι οριστικό ότι για φέτος οι Ελληνες θα γιορτάσουν στα σπίτια τους, το πολύ με μία ακόμη οικογένεια, δηλαδή σε στενό κύκλο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria