Κορονοϊός: Έκανε το εμβόλιο ο Τσίπρας - «Η κυβέρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ» - OlaDeka

Κορονοϊός: Έκανε το εμβόλιο ο Τσίπρας – «Η κυβέρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ»

Στον Ευαγγελισμό έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου, έκανε το εμβόλιο για τον κορονοϊό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προχώρησε και σε δηλώσεις μετά τον εμβολιασμό του. Συγκεκριμένα, ο κ Τσίπρας είπε πως το εμβόλιο δεν πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία για την κυβέρνηση να μην ενισχύσει το ΕΣΥ, ενώ κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν, λέγοντας πως «δεν υπάρχει λόγος επιφύλαξης»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο δεύτερος πολιτικός αρχηγός που εμβολιάζεται κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος και έκανε το εμβόλιο την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, μαζί με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Εμβολιάστηκαν Κικίλιας, Πέτσας, Πιερρακάκης

Παράλληλα, στον Ευαγγελισμό εμβολιάστηκε νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας καθώς και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο υπουργός Υγείας, μετά τον εμβολιασμό του, δήλωσε πως το να κάνουμε το εμβόλιο είναι «στάση ευθύνης, στάση ζωής»

Ο κ. Πέτσας έγραψε στο Twitter μετά τον εμβολιασμό του: «Ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο μια πράξη αυτοπροστασίας από τον COVIDー19. Είναι και πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, γιατί με τον εμβολιασμό μας θα χτίσουμε, όλοι μαζί, το τείχος ανοσίας που είναι απαραίτητο για να νικήσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό. Σηκώνουμε μανίκια. Ελευθερία».

Και ο Κυριάκος Πιερρακάκης ενημέρωσε μέσω των social media ότι έκανε και ο ίδιος το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, γράφοντας τις λέξεις «Σηκώνουμε μανίκια» και «Ελευθερία». Σημειώνεται ότι ο κ. Πιερρακάκης εμβολιάστηκε με βάση το πρόγραμμα των εμβολιασμών προσώπων υψηλού συμβολισμού και που έχουν καίριες θέσεις για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης.

Ποιοι υπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι θα εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό για τους εμβολιασμούς, θα ακολουθήσουν επιτελικά στελέχη της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου ‘Ακης Σκέρτσος, ο γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γγ Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και ο γ.γ. Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Στέλιος Κούτνατζης.

Εντός των επομένων ημερών θα εμβολιαστούν, επίσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (Νίκος Δένδιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, Κωνσταντίνος Βλάσης), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ελευθέριος Οικονόμου, Νίκος Χαρδαλιάς και οι γενικοί γραμματείς Κωνσταντίνος Τσουβάλας, Σοφία Νικολάου, Βασίλειος Παπαγεωργίου), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας (Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αλκιβιάδης Στεφανής και ο γγ Αντώνιος Οικονόμου), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Νότης Μηταράκης, Γιώργος Κουμουτσάκος).

Ακόμη, στη λίστα περιλαμβάνονται όσοι δεν εμβολιάστηκαν ήδη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Βασίλης Κοντοζαμάνης, Ζωή Ράπτη και οι γ.γ. και επικεφαλής φορέων Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Παναγιώτης Πρεζεράκος, Παναγιώτης Αρκουμανέας, Θεανώ Καρποδίνη). Τέλος, ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria