Η Ρωσία αποκλείστηκε από Ολυμπιακούς Αγώνες και Μουντιάλ - OlaDeka

Η Ρωσία αποκλείστηκε από Ολυμπιακούς Αγώνες και Μουντιάλ

Η Ρωσία αποκλείστηκε από τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, Παραολυμπιακούς και το επόμενο Μουντιάλ λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ.

Η αθλητική δικαιοσύνη (Court of Arbitration for Sport) διατήρησε την ποινή της Ρωσίας από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα, μειώνοντάς τη στα 2 χρόνια, μετά από το σκάνδαλο ντόπινγκ που είχε ξεσπάσει.

Έτσι, η Ρωσία δεν θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι, ούτε και στο Μουντιάλ του 2022.

Η Ρωσία δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στις μεγάλες διοργανώσεις, ωστόσο μπορεί να λάβει μέρος κανονικά στα προκριματικά των διοργανώσεων.

Αρχικά, Παγκόσμιος Οργανισμός Αντί – Ντόπινγκ (WADA) WADA είχε αναγνωρίσει πως ο Ρωσικός Οργανισμός Αντί – Ντόπινγκ, RUSADA, δεν έχει εναρμονιστεί με τον κώδικα αντί – ντόπινγκ και ομόφωνα με τη στήριξη της Επιτροπής Συμμόρφωσης αποφάσισε την ποινή αποκλεισμού των Ρώσων αθλητών για τέσσερα χρόνια από τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Πλέον, το CAS μείωσε την αρχική ποινή στα δύο χρόνια από τέσσερα, όμως και πάλι η Ρωσία δεν θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2021.

Τέλος, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1,27 εκατ.δολαρίων στη RUSADA.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria