Η Ειρήνη Χρηστάκη για την απαξίωση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης - OlaDeka

Η Ειρήνη Χρηστάκη για την απαξίωση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Aπό τους 33 φορείς που έχουν οριστεί ως μέλη της επιτροπής παραβρέθηκαν μόνο οι 5

 Σήμερα 14/12/20 συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης μετά την αναβολή της πρώτης τακτικής συνεδρίασης που ήταν στις 11/12/20 , λόγω ελάχιστης συμμέτοχης εκ μέρους των μελών που την απαρτίζουν . Να τονίσουμε πως και τις δύο φορές η Επιτροπή συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη.
Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης είναι ένα σημαντικό θεσμοθετημένο όργανο με στόχο να σφυρηλατήσει την ενότητα στους στόχους και στη λύση των προβλημάτων ενός δήμου. Δίνει ένα βήμα στους κοινωνικούς εταίρους, στους φορείς αλλά και στους απλούς δημότες, για να μπορούν από κοινού με τη Δημοτική Αρχή να καταγράφουν και να δρομολογούν λύσεις στα μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.
Πρόκειται για όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες και αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας όπως συλλόγους ομοσπονδίες κλπ. . Στην ουσία είναι ένας τρόπος γνωμοδότησης επί συγκεκριμένων θεμάτων , υποβολής προτάσεων και έκφρασης απόψεων των δημοτών δια των εκπροσώπων που έχουν ορίσει.
Προσωπικά είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω ως εκπρόσωπος συλλόγου και θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου γιατί από τους 33 φορείς που έχουν οριστεί ως μέλη της επιτροπής παραβρέθηκαν μόνο οι 5 .
Πραγματικά αναρωτιέμαι αν οι δημότες που ορίζουν με τη ψήφο – στήριξη τους την εκπροσώπησή τους γνωρίζουν αυτή τη κατάσταση , γιατί καλό θα είναι να ξέρουν πως η φωνή τους δεν θα πρέπει να ακούγεται μόνο προεκλογικά ή μόνο σε χορούς και γλέντια αλλά λαμβάνοντας μέρος σε όποιες επιτροπές τους δίνει το δικαίωμα ο νομοθέτης. Τη φράση “και που θα τα πούμε τι θα γίνει” (που ακούγεται πολλές φορές) δεν τι δέχομαι γιατί δηλώνει ξεκάθαρη παραίτηση με ότι αυτό συνεπάγεται , καθώς και το ότι δεν έχουν χρόνο γιατί τότε δημιουργείται η απόρροιά για όλες τις άλλες δράσεις τους πως βρίσκουν. Αυτή φυσικά είναι μία κατάσταση που κρατάει πολλά χρόνια τώρα.
Πραγματικά λυπάμαι γιατί ο κάθε ένας από εμάς ως δημότες με αυτό τον τρόπο χάνει εν μέρη και το δικαίωμα του να ακούγεται και κατά επέκταση να διαμαρτύρεται και να παραπονιέται. Η εποχή μας απαιτεί εγρήγορση και ενεργή συμμετοχή .
Αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς μην περιμένετε να αλλάξει τίποτα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria