Εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα «ετοιμάζει» η Next.e.GO - OlaDeka

Εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα «ετοιμάζει» η Next.e.GO

Η γερμανική εταιρεία θα υπογράψει αύριο «επιστολή πρόθεσης συνεργασίας» με την Enterprise Greece, με την επένδυση να προαναγγέλλεται σήμερα στο κοινοβούλιο από τον πρωθυπουργό.

«Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας» θα υπογραφεί αύριο μεταξύ της Enterprise Greece και της Next.e.GO SE παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη 1 το μεσημέρι, θα παρουσιαστούν τα βασικά σημεία της συνεργασίας, όπως αυτά αναλύονται στην «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας».

Στην διαδικτυακή εκδήλωση την σχετική επιστολή θα υπογράψουν ο υφυπουργός, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης και ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας καθηγητής Ulrich Hermann ενώ θα παρίσταται ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδη και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Next e.go, παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα και όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στην Βουλή η σημαντική αυτή επένδυση θα αφορά το χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ακόμη μία πολύ σημαντική επένδυση, όπως αυτή της Microsoft και της Pfizer θα ανακοινωθεί αύριο από τον ίδιο και τους αρμόδιους υπουργούς και αφορά μία εταιρεία στο χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Χαρακτήρισε ως «τολμηρό βήμα για μετασχηματισμό της εθνικής οικονομίας» τον προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι «έχει έρθει πια η ώρα η χώρα να αποκτήσει ένα μακρόπνοο, σαφές παραγωγικό μοντέλο που θα την καταστήσει ανταγωνιστική και θα δημιουργήσει νέο πλούτο που θα μοιραστεί ισότιμα σε όλους».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί το Business Daily αναφέρθηκε στις πληροφορίες για την σημαντική επένδυση αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα μας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria