Βέτο Τραμπ στο νομοσχέδιο με τις κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400 - OlaDeka

Βέτο Τραμπ στο νομοσχέδιο με τις κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

Με ανάρτησή του στο Twitter ανακοίνωσε ότι θα μπλοκάρει το νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες του 2021 

Βέτο στο νέο αμυντικό νομοσχέδιο των ΗΠΑ θα ασκήσει ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς θεωρεί πως κερδισμένη μέσα από αυτό θα βγει η Κίνα.

Στις 11 Δεκεμβρίου, η Γερουσία στις ΗΠΑ υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες του 2021 το οποίο περιλαμβάνει κυρώσεις κατά του αγωγού Nord Stream 2 και της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400.

Το νομοσχέδιο με προϋπολογισμό 740 δισεκατομμύρια δολάρια περιλαμβάνει επίσης την απόσυρση 12.000 στρατιωτών από τη Γερμανία και προβλέπει περαιτέρω πωλήσεις όπλων στην Ουκρανία, καθώς και απαγόρευση της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-ΗΠΑ.

Μετά την έγκριση από τη Γερουσία, ο Τραμπ έχει 10 ημέρες για να αποφασίσει αν θα υπογράψει το νομοσχέδιο ή θα το απορρίψει (βέτο).Με την προαναγγελθείσα απόρριψή του το νομοσχέδιο θα επιστρέψει στη Βουλή από όπου προέρχεται. 

Το βέτο, ωστόσο, μπορεί να ανατραπεί από τα δύο τρίτα των ψήφων τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία. Αν συμβεί αυτό, το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος των ΗΠΑ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria