Αρχή των προθερμαντήρων Τι είναι οι προθερμαντήρες; - OlaDeka

Αρχή των προθερμαντήρων Τι είναι οι προθερμαντήρες;

Οι προθερμαντήρες μοιάζουν με κλιμακωτά καλοριφέρ στον κινητήρα του οχήματος σας. Ως θερμαντικά στοιχεία, θερμαίνουν τον αέρα και το ντίζελ στον κινητήρα σας για ισχυρή ανάφλεξη.
Οι προθερμαντήρες μοιράζονται παρόμοια χρησιμότητα με τα μπουζί. Αλλά αντί να ξεκινούν με βενζινοκινητήρες, θερμαίνουν τον αέρα και τα καύσιμα για να εκκινούν τους κινητήρες ντίζελ. Κάθε κινητήρας ντίζελ έχει ένα προθερμαντήρα για κάθε θάλαμο, και αυτός είναι ο λόγος που διάφορες μάρκες και μοντέλα χρειάζονται διάφορες ποσότητες εξαρτημάτων.

Εικόνες από  www.antallaktikaexpert.gr

Πώς λειτουργεί:
Ο κινητήρας χρειάζεται τρία πράγματα για να λειτουργήσει: καύσιμο, οξυγόνο και σημείο εκκίνησης. Το μπουζί δίνει αυτό το ξεκίνημα με τη θέρμανση του εξαρτήματος (που είναι η μικρή μπούκλα του καλωδίου μέσα στο εξάρτημα). Αυτό ολοκληρώνεται συνήθως με μια μπαταρία 1,5v που περιέχεται στον αναφλεκτήρα. Ένα τμήμα των μεταγενέστερων οχημάτων διαθέτει ενσωματωμένες μπαταρίες που αγγίζουν τα βύσματα ως συστατικό ενός ηλεκτρικού πλαισίου εκκίνησης. Σε κάθε περίπτωση, όταν το εξάρτημα θερμαίνεται και ο κινητήρας ξεκινά, δεν απαιτείται περισσότερη δύναμη να διατηρήσει το εξάρτημα ζεστό και να δώσει σταθερή εκκίνηση στον κινητήρα.

Βήμα προς βήμα οδηγίες για την αλλαγή προθερμαντήρων:

  1. Βρείτε ότι η λάμψη συνδέει το διαμέρισμα του κινητήρα:
    Είναι γενικά πάνω από την κεφαλή του θαλάμου.
  2. Αφαιρέστε τα καλώδια: Τα καλώδια βρίσκονται κάτω από τα καλύμματα βαλβίδων του κινητήρα. Θα ανακαλύψετε το ένα άκρο προσαρτημένο στο υψηλότερο σημείο του βύσματος και το άλλο συνδεδεμένο στον κινητήρα. Αφαιρέστε το καλώδιο που συνδέεται στο βύσμα. Αφαιρέστε το μικρό παξιμάδι που συγκρατεί τα καλώδια με ένα κλειδί. Σπρώξτε το καλώδιο στην άκρη. Επαναλάβετε αυτόν τον κύκλο για να αφαιρέσετε κάθε καλώδιο μπουζί.
  3. Αφαιρέστε τα μπουζί προσεκτικά, το καθένα με τη σειρά: Χαλαρώστε κάθε μπουζί από τα εξαρτήματά τους χρησιμοποιώντας ένα συνδετήρα.
  4. Καθαρίστε κάθε ηλεκτρική επαφή και παξιμάδι: Παρόμοια με τις επαφές της μπαταρίας, τα καλώδια βύσματος λάμψης μπορεί να είναι βρώμικα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κακή ηλεκτρική σύνδεση.
  5. Χρησιμοποιήστε το reamer και δέστε το άνοιγμα του βύσματος για κάθε βύσμα: Αυτό, για να καθαρίσετε το άνοιγμα του μπουζί, οπότε η ράβδος είναι αρκετά μεγάλη για να εξαλείψετε οποιαδήποτε ανάπτυξη.
  6. Αντικαταστήστε κάθε εξάρτημα και στερεώστε τα με ένα συνδετήρα: Σφίξτε τα μέχρι το σημείο της ελαφράς απόφραξης. Στην περίπτωση που τα στερεώσετε στο ακραίο σημείο, όποτε χρειαστεί να αλλάξετε τα βύσματα, μπορεί να διακόψετε ένα που προσπαθεί να το εξαλείψει. Αυτό μπορεί να επιφέρει υπερβολική διόρθωση. Συνδέστε ξανά τα ηλεκτρικά καλώδια σε κάθε βύσμα με παξιμάδι χρησιμοποιώντας κλειδί.

Πότε πρέπει να αλλάξετε βύσματα ανάφλεξης:

Υπάρχουν έξι κανονικές ενδείξεις όταν πρέπει να αλλάξουμε τα μπουζί είναι τα εξής:

  • Σκληρή αρχή
  • Ο κινητήρας δεν λειτουργεί
  • Τραχύ καθιστικό
  • Μειωμένη οικολογική φιλικότητα
  • λευκός καπνός
  • Μαύρος καπνός

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria