ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ 4 ΜΗΝΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ -ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ - OlaDeka

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ 4 ΜΗΝΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ -ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Καστοριά, 08  Δεκεμβρίου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

     Αξιότιμοι κύριοι,

Ζούμε μια πρωτόγνωρη και την δυσκολότερη περίοδο του τουριστικού κλάδου, τα χτυπήματα είναι απανωτά μετά και από το τοπικό lockdown στην Καστοριά από της 23/10/20 και το πανελλαδικό lockdown από της 7/11/20.Όπως γνωρίζετε όλοι, με απόφαση της κυβέρνησης τα ξενοδοχεία της χώρας παραμένουν ανοιχτά και την περίοδο των Χριστουγέννων, πρωτοχρονιάς, χωρίς να επιτρέπεται η μετακίνηση από Π.Ε. σε Π.Ε. από τουρίστες. Και παραμένουμε ανοιχτοί με την αιτιολογία ότι θα εξυπηρετούμε τα κυβερνητικά κλιμάκια και φορείς του κράτους. Καταλαβαίνετε ότι αυτό στην πραγματικότητα δεν υφίσταται με αποτέλεσμα να έχουμε κλείσει οι περισσότεροι τα ξενοδοχεία μας.Ο Συνδέσμου Ξενοδόχων Π.Ε. Καστοριάς ζητάει μέτρα στήριξης του κλάδου από τους αρμόδιους φορείς.          

  • Ένταξη των ξενοδοχείων στους ΚΑΔ που έκλεισαν με κρατική εντολή μιας και σήμερα είναι μόνο στους πληττόμενους ΚΑΔ ενώ με τα μέτρα που έχουν επιβληθεί δεν δύνανται να λειτουργήσουν. 
  • Επιδότηση του κόστους θέρμανσης των ξενοδοχείων με κάθε μορφής καύσιμης ύλης όπως πρόσφατα νομοθετήθηκε και για τα νοικοκυριά.
  • Επέκταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων από τις 15 Οκτωβρίου έως και την ημέρα που θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα λειτουργίας των καταλυμάτων και μετακίνησης μιας και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες στερούνται και οι ίδιοι πόρων επιβίωσης.
  • Επιδότηση του κόστους εργασίας πέραν της αναστολής εργασίας καθώς όσα καταλύματα αποφασίσουν να λειτουργήσουν θα χρειαστούν προσωπικό το οποίο όμως λόγω της περιορισμένης προβλεπόμενης τουριστικής κίνησης θα αποτελεί δύσκολο να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. 
  • Επιδότηση διαμονής με την μορφή κουπονιών που θα έχουν όμως γεωγραφική κατανομή ώστε να τονωθεί η όποια τουριστική κίνηση υπάρξει τους επόμενους μήνες. 
  •  Απαλλαγή δημοτικών τελών από της 22 Οκτωβρίου 2020 καθώς παρά το γεγονός ότι δεν μας έχουν κλείσει επίσημα, πολλές επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου έχουν αναγκαστεί να μείνουν κλειστές και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώνουν τα τέλη Καθαρότητας, όπως συνέβη επίσημα και σε άλλους δήμους της χώρας.
  • Ελαφρύνσεις-μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, όπως έγινε και στην προηγούμενη καραντίνα. Έστω και με την ελάφρυνση της μείωσης του 25% για έγκαιρη αποπληρωμή.
  • Επιδότηση κατά 50% επιστρεπτέες προκαταβολές (Νο:1,2&3) που έχουν δοθεί ήδη. Όπως συμβαίνει και με την τελευταία (Νο:4&5)

Σας στέλνουμε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του 4 μήνου Ιουνίου 2020 έως και Σεπτέμβριο 2020.Στα στατιστικά στοιχειά συμμετείχαν 21 ξενοδοχεία από τα 24 που είναι εγγεγραμμένα στο Σύνδεσμο Ξενοδόχων Π.Ε. Καστοριάς.            ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ 2020  
ΙΟΥΝΙΟΣ 2020   ΙΟΥΛΙΟΣ 2020   ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2020   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020   ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ 3,95%            6,79%                 13,80%                        13,05%                      – 70, 44%
Παρακαλούμε να προωθήσετε τα αιτήματα μας.Είμαστε πάντα στην διάθεση σας. 

         Ο Πρόεδρος                                                                                    

   Σμαρόπουλος Σιδέρης 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria