Αποζημίωση κούριερ: 6 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης - OlaDeka

Αποζημίωση κούριερ: 6 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης

Αποζημίωση κούριερ: Τι δικαιούται ο καταναλωτής σε περίπτωση μεγάλης καθυστέρησης

Μεγάλες συνεχίζουν να είναι οι καθυστερήσεις των εταιρειών ταχυμεταφορών κατά την περίοδο καραντίνας, δεδομένου ότι το λιανεμπόριο έχει – σχεδόν – εξαφανιστεί από τις ζωές μας, και με την μέθοδο ”click away” να…χάνει έδαφος σε σύγκριση με τις online αγορές. Το αποτέλεσμα είναι η συμφόρηση παραγγελιών, ο υπέρογκος αριθμός δεμάτων και η μη αποτελεσματική και έγκαιρη παράδοση από τις εταιρείες κούριερ.

Ωστόσο, σημειώνεται πως η πρώτη περίοδος καραντίνας του Μαρτίου 2020 ”δίδαξε” σχετικά με την χαώδη κατάσταση που επικρατεί λόγω της έκτακτης συνθήκης του ”εγκλεισμού”, χωρίς τις εταιρείες αυτές να προβαίνουν στη λήψη μέτρων που θα ”ανακούφισε” τόσο τους εργαζομένους, όσο και τους καταναλωτές.

«Εμείς στο ΚΕΠΚΑ δεν τις δικαιολογούμε καθόλου. Οι καθυστερήσεις στις ταχυμεταφορές είχαν παρουσιαστεί στο προηγούμενο lockdown από το Μάρτιο. Είχανε το χρόνο να διορθώσουνε τα πράγματα, να προσλάβουν προσωπικό , να κάνουν τις υποδομές τους καλύτερες. Αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα στο δεύτερο lockdown είναι απαράδεκτο», υποστήριξε η Γενική Γραμματέας του ΚΕΠΚΑ, Ευαγγελία Κεκελέκη, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ3.

«Έγινε παραγγελία 24 Νοεμβρίου και ακόμα δεν έχει παραδοθεί. Είναι ακόμη στο κέντρο διαλογής 3μιση εβδομάδες;» σχολίασε.

Η κα. Κεκελέκη έκανε λόγο για απαράδεκτη κατάσταση στις εταιρείες ταχυμεταφορών, υπογραμμίζοντας πως η πρώτη περίοδος καραντίνας θα έπρεπε να έχει οδηγήσει σε προσλήψεις προσωπικού και βελτίωση δομών, με αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. Επιπλέον, τόνισε πως υπάρχει σαφής οδηγία που αναγνωρίζει το δικαίωμα αποζημίωσης 6 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης των κούριερ. «Υπάρχει μία οδηγία προς τους καταναλωτές από την ΕΕΤΤ η οποία λέει ξεκάθαρα πως κάθε ημέρα καθυστέρησης δικαιούται ο καταναλωτής έξι ευρώ αποζημίωση» επισήμανε.

Επιπροσθέτως, αναγνώρισε τα δικαιώματα των καταναλωτών, ωστόσο εξέφρασε προβληματισμούς σχετικά με τον τρόπο διεκδίκησής τους. Ανέφερε σχετικά πως ότι τόσο κυβέρνηση όσο και η εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων δεν κάνουν τίποτα για να εφαρμοστούν στην πράξη τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Ευαγγελίας Κεκελέκη:

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria