Αθηνά Λινού εμβολιασμός: Ίσως μακροχρόνια να υπάρξουν παρενέργειες – Στα μέσα φθινοπώρου θα έχουμε ανοσία της αγέλης [vid] - OlaDeka

Αθηνά Λινού εμβολιασμός: Ίσως μακροχρόνια να υπάρξουν παρενέργειες – Στα μέσα φθινοπώρου θα έχουμε ανοσία της αγέλης [vid]

«Περίπου στα μέσα φθινοπώρου θα έχουμε την ανοσία της αγέλης, εφόσον όλα πάνε καλά» εκτίμησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα μας. «Η ελευθερία θα έρθει όταν θα έχουμε αρκετά εμβόλια και εμβολιαστούν πολλοί από τους συνανθρώπους μας», είπε μιλώντας στο Mega.

Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός της διαφαινόμενης υποχώρησης των επιφυλάξεων για τους εμβολιασμούς, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να εμβολιαστούν τουλάχιστον έξι εκατομμύρια πολίτες: «Σε μια εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση επιτυγχάνεται η ανοσία», συμπλήρωσε η ίδια.

Παράλληλα, μίλησε για τη μέθοδο mRNA και υπογράμμισε ότι έχει χρησιμοποιηθεί σε προσπάθειες και για άλλα νοσήματα μεταξύ των οποίων και για τον καρκίνο. «Οι παρενέργειες του εμβολίου συνήθως επικεντρώνονται την πρώτη εβδομάδα ή το πολύ τους πρώτους δύο μήνες», είπε μη αποκλείοντας πάντως την πιθανότητα «μακροχρόνια να υπάρξει κάτι» μετά από 20-30 χρόνια.

Συνέχισε λέγοντας πως η πιθανότητα εμφάνισης μακροχρόνια ενός ήπιου νοσήματος δεν μπορεί να συγκριθεί με την πολύ υψηλή πιθανότητα που έχει κάποιος να χάσει τώρα τη ζωή του από κορονοϊού. Αναφέρθηκε στους χρόνους που απαιτούνται για τη διαδικασία των εμβολιασμών και αναφέρθηκε στο παράδειγμα των ΗΠΑ, όπου «εμβολιάστηκαν λιγότεροι από τον αρχικό σχεδιασμό» λόγω της χρονοβόρου διαδικασίας.

Η ίδια έχει κάνει αίτηση για εμβολιασμό στον Ιατρικό Σύλλογο αλλά ακόμη δεν έχει κληθεί.

Στην Ελλάδα 83.850 δόσεις εμβολίου της Pfizer

Λίγο μετά τις 8 έφτασε στην Ελλάδα η πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων των εταιρειών Pfizer/BioNTech. Συγκεκριμένα, στις 8:30 το πρωί της Τρίτης έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» η ειδική πτήση που μετέφερε τα εμβόλια κατά του κορονοϊού για την Ελλάδα.

Οι δόσεις του εμβολίου αφίχθησαν με ειδική πτήση Cargo. Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής βρέθηκαν στο αεροδρόμιο προκειμένου να παραλάβουν τις δόσεις του εμβολίου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria