Άνοιγμα σχολείων: Η πρόταση της Επιτροπής για δημοτικά, νηπιαγωγεία - Οριστική εισήγηση στις 4 Ιανουαρίου - OlaDeka

Άνοιγμα σχολείων: Η πρόταση της Επιτροπής για δημοτικά, νηπιαγωγεία – Οριστική εισήγηση στις 4 Ιανουαρίου

Παράταση της αγωνίας για μαθητές και γονείς για το άνοιγμα των σχολείων. Θετικοί οι λοιμωξιολόγοι να ξεκινήσουν τα μαθήματα στα δημοτικά-νηπιαγωγεία. 

Στις 4 Ιανουαρίου θα πάρει η κυβέρνηση στα χέρια της την τελική εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων. Κατά τη σημερινή μαραθώνια συνεδρίαση, η οποία κράτησε έξι ώρες, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τα μέλη της Επιτροπής ανέλυσαν όλα τα δεδομένα και συζήτησαν επί μακρόν τα πιθανά σενάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής εμφανίστηκε θετική στο ενδεχόμενο να χτυπήσει και πάλι το κουδούνι σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, όπως άλλωστε, είναι προφανές από την τοποθέτηση της κυρίας Κεραμέως, η οποία απηχεί τη συνολική θέση της κυβέρνησης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε ένας μικρός αριθμός επιστημόνων, οι οποίοι επέμειναν ότι είναι πολύ νωρίς να ανοίξουν τα σχολεία και ότι η εξέλιξη αυτή ελοχεύει τον κίνδυνο ραγδαίας αύξησης της διασποράς των κρουσμάτων μετά από λίγο διάστημα. Τα μέλη αυτής της άποψης έκριναν ότι οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν μετά το πρώτο δεκαήμερο -δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Η κυρία Κεραμέως παρουσίασε στην Επιτροπή όλα τα αναλυτικά στοιχεία από το πρώτο και το δεύτερο lockdown, τα οποία συνδέονται με τη λειτουργία των σχολείων και δεν έκρυψε ότι η επιστροφή, έστω των μικρών μαθητών στα θρανία, θα δώσει ένα πρώτο μήνυμα σταδιακής επιστροφής σε μία μερική, έστω καθημερινότητα ενώ ταυτόχρονα θα διευκολύνει την επιστροφή γονέων στις εργασίες τους.

Παρ ότι οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι με τα σημερινά δεδομένα είναι εφικτό το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και δημοτικών και σε δεύτερο χρόνο, πιθανότατα μετά από δύο εβδομάδες, των γυμνασίων και των λυκείων, έκριναν ότι το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τα τέλη του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου είναι μεγάλο και οποιαδήποτε απόφαση τελεί υπό την αίρεση της πορείας της πανδημίας, όπως αυτή θα καταγραφεί το επόμενο διάστημα.

Γι αυτό και έλαβαν ομόφωνα την απόφαση θα συντάξουν την τελική τους εισήγηση στις 4 Δεκεμβρίου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria