Lockdown: Λουκέτο τριών εβδομάδων, εξ αποστάσεως Γυμνάσια και Λύκεια - Επιστρέφει το SMS - Αναστολή εργασίας: 800 ευρώ και όχι 534 το Νοέμβριο για όλους - OlaDeka

Lockdown: Λουκέτο τριών εβδομάδων, εξ αποστάσεως Γυμνάσια και Λύκεια – Επιστρέφει το SMS – Αναστολή εργασίας: 800 ευρώ και όχι 534 το Νοέμβριο για όλους

ΟΚυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το γενικό lockdown στη χώρα, το οποίο φέρνει και νέα μέτρα. Για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού ύστερα κι από την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, των διασωληνώσεων και των θανάτων λήφθηκε σειρά νέων μέτρων.

«Από το πρωί του Σαββάτου στις 6:00 μπαίνουμε σε οριζόντια αναστολή δραστηριοτήτων για τρεις εβδομάδες, ως τις 30 Νοεμβρίου. Επανέρχονται τα sms στο 13033, ανοιχτά μένουν σούπερ μάρκετφαρμακεία, δομές υγείας, τα μαγαζιά που παραδίδουν φαγητό. Τα σχολεία ειδικής αγωγής θα είναι ανοιχτά σε όλες τις βαθμίδες, καθώς και τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα λειτουργήσουν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να θέσω σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσει η οικονομία τον Δεκέμβριο, για αυτό παίρνουμε και τα μέτρα τώρα».

Ακολούθως ανακοίνωσε τρία πρόσθετα μέτρα οικονομικής στήριξης:

  1. Οσοι μπαίνουν σε αναστολή για Νοέμβριο, θα πάρουν 800€ αντί για 534
  2. Ολα τα επιδόματα ανεργίας παρατείνονται ως το τέλος της χρονιάς
  3. 400€ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το διάστημα που θα κλείσει η χώρα, θα είναι ικανό να αναχαιτίσει την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. «Σε 3 εβδομάδες, θα μπορέσουμε να πνίξουμε αυτό το δεύτερο κύμα για να επιτρέψουμε στον εαυτό μας έναν πιο κανονικό Δεκέμβριο. Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη οικονομική ανησυχία και θέλω να σας θυμίσω ότι πολλές φορές έχω πει στο παρελθόν ότι ήταν χρέος μας να κρατήσουμε εφεδρείες και σήμερα η χώρα μας έχει παραπάνω από 37 δισ. διαθέσιμα και έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Θέλω μόνο να σταθώ σε 3 πρόσθετα μέτρα: όσοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καθεστώς για τον Νοέμβριο, θα λάβουν ενίσχυση 800 ευρώ και όχι 534 ευρώ πέραν του δώρου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας επεσήμανε: «Θα κλείσω πριν δώσω το λόγο στον Σωτήρη, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μία φορά την ανάγκη να πάρουμε τα μέτρα τώρα. Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων αυτό το δεκαήμερο με υποχρεώνει να πάρω αυτά τα μέτρα τώραΑν δεν δουλέψουν τα τωρινά μέτρα τότε η πίεση στο ΕΣΥ θα ήταν ανυπόφορη και αυτό δεν μπορώ να το επιτρέψω. Πιστεύω ότι σε αυτή τη συγκυρία δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροπολιτικά πυροτεχνήματα. Θα παρακαλούσα η αμφισβήτηση να είναι αμφισβήτηση στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Ελπίζαμε ότι δεν θα χρειαζόταν αλλά χρειάζεται να δώσουμε αυτή τη μάχη. Ελπίζω το 2021 τα νέα του εμβολίου να είναι ενθαρρυντικά, ώστε να τελειώσει αυτή η περιπέτεια» είπε καταλήγοντας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria