Cisco Systems: Έχει αποκατασταθεί η λειτουργία του Webex - OlaDeka

Cisco Systems: Έχει αποκατασταθεί η λειτουργία του Webex

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της εταιρείας, Έλενα Πρασάκη, στο Business Daily, θα εκδοθεί σύντομα ανακοίνωση για περισσότερες διευκρινίσεις, ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικά με την αιτία των προβλημάτων.

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης της Cisco Systems έχει αποκατασταθεί, δηλώνει στο Business Daily εκπρόσωπος της ελληνικής θυγατρικής του αμερικανικού ομίλου. 

Όπως ανέφερε η κα Έλενα Πρασάκη, θα εκδοθεί σύντομα ανακοίνωση από την εταιρεία για περισσότερες διευκρινίσεις, ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί πριν την έκδοση της ανακοίνωσης σχετικά με την αιτία των προβλημάτων, δηλαδή αν και σε ποιο βαθμό οφείλονται στην πλατφόρμα Webex ή σε άλλες πηγές, όπως η των τηλεπικοινωνιών δικτύων. 

Πάντως δεν είναι σαφές αν όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από το πρωί και εμπόδιζαν τη σύνδεση των μαθητών γυμνασίων και λυκείων στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης έχουν λυθεί, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται ως τώρα από το υπουργείο Παιδείας. 

Από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι πρόκειται για θέμα της εταιρείας, το οποίο δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Η εταιρεία κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλύσει το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε και το οποίο, αφορά γενικότερα την Ευρώπη, σημείωσε η υφυπουργός. 

«Λόγω τεχνικού ζητήματος της εταιρείας (σ.σ. Cisco) δεν μπόρεσαν μαθητές να κάνουν σήμερα το μάθημά τους», ενημέρωσε, επισημαίνοντας ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Παράλληλα, τόνισε ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και γενικότερα οι πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας λειτουργούν κανονικά.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria