Χ. Παύλου: Απίστευτη δικαιολογία εφηύρε ο υπουργός για τη μη καταβολή αποζημίωσης των καταλυμάτων και ξενοδοχείων της Καστοριάς - OlaDeka

Χ. Παύλου: Απίστευτη δικαιολογία εφηύρε ο υπουργός για τη μη καταβολή αποζημίωσης των καταλυμάτων και ξενοδοχείων της Καστοριάς

23-11-2020

Απίστευτη η αιτιολογία -δικαιολογία που εφηύρε ο υπουργός τουρισμού κύριος Θεοχάρης και εφάρμοσε η κυβέρνηση, για τη μη καταβολή αποζημίωσης των καταλυμάτων και ξενοδοχείων της Καστοριάς, που για την περίοδο του 4ημερου της 28ης Οκτωβρίου και των 14 μετέπειτα ημερών αποκλεισμού  έκλεισαν, μετά από κυβερνητική εντολή.

Σύμφωνα με την απάντηση του, η κυβέρνηση δεν αποζημιώνει τα ξενοδοχεία της Καστοριάς γιατί κατά τη διάρκεια του 14ήμερου αποκλεισμού θα ερχόταν να μείνουν από άλλες περιοχές στα ξενοδοχεία της Καστοριάς : τα μέλη της κυβέρνησης, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς, Ειδικοί Γραμματείς και Υπηρεσιακοί Γραμματείς, Βουλευτές , Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, σώματα ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις, μέλη του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής, και Ακτοφυλακής, ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας, και των αρμόδιων φορέων προστασίας και παροχής υπηρεσιών υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των οικείων ελεγκτικών μηχανισμών και τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών.!!!!!!!!!!

Στην ΠΕ Καστοριάς, το σύνολο των κλινών σε καταλύματα και ξενοδοχεία είναι περίπου 3.000.

Για τα καταλύματα τουλάχιστον που εκπροσωπώ, δεν υπήρχε καμμία ενημέρωση για αυτές τις κρατήσεις ,που λογικά θα έπρεπε να τις γνωρίζουμε πολύ νωρίτερα. 

Αντίθετα υπήρχαν οι παραδοσιακές κρατήσεις του 4ημερου της 28ης Οκτωβρίου, που μετά από την κυβερνητική απόφαση χάθηκαν, πήγαν αλλού???

 Τελικά όμως δεν ήρθε κανένας!!!!

Οι κρατήσεις που αναφέρει ο υπουργός (όλος ο κρατικός μηχανισμός στην Καστοριά!!!!!),ευχής έργο,αλλά και οι υπάρχουσες κρατήσεις ΧΆΘΗΚΑΝ????

Αλήθεια ετοιμάζεται να στηθεί κάτι μεγάλο στην περιοχή μας,αν κρίνω από τους κυβερνητικούς φορείς που θα ερχόταν????

Υγειονομικές υπηρεσίες, πολιτική προστασία, συνοριοφυλακή, στρατός, κτλ??????

Κάπου πάει το μυαλό μου!!!!!

Δεν πρέπει οι επιχειρήσεις  τουρισμού του νομού, που σαν κλασικός χειμερινός τουρισμός κατά κύριο λόγο ,να αποζημιωθούν, για να επιβιώσουν, μιας και το λειτουργικό μας κόστος λόγω και των καιρικών συνθηκών είναι τεράστιο?????

Ελπίζουμε ο κύριος υπουργός, αλλά και η κυβέρνηση, να ξαναδεί το πρόβλημα μας και να προβεί σε αποκατάσταση της αδικίας που γίνεται για ένα ακόμη θέμα στο νομό μας!!!

Είναι επιτακτική ανάγκη, για την επιβίωση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στον τουρισμό του νομού μας.

                                Παύλου Χρήστος 

Πρόεδρος συλλόγου ιδιοκτητών τουριστικων καταλυμάτων Καστοριάς                                                            

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria