Το ΚΚΕ για την συζήτηση του Master Plan στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας - OlaDeka

Το ΚΚΕ για την συζήτηση του Master Plan στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

Η συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο της Δυτικής Μακεδονίας για το Master Plan της απολιγνιτοποίησης δεν πρόσφερε τίποτα στο λαό και τους εργαζόμενους της Δυτικής Μακεδονίας. Μόνο και μόνο που αξιοποιείται η περίοδος της πανδημίας για να προχωρήσουν αυτοί οι σχεδιασμοί, φανερώνεται το αντιλαϊκό τους περιεχόμενο, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού διαφωνεί με αυτούς τους σχεδιασμούς.

Η απολιγνιτοποίηση είναι έγκλημα και ανορθολογισμός, το master plan είναι σχέδιο που προετοιμάζει την επέλαση των πράσινων μονοπωλιακών ομίλων, που διασφαλίζει την απρόσκοπτη κερδοφορία τους. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε πως δεν παίρνει διορθώσεις ένα τέτοιο σχέδιο που στρώνει το έδαφος για τους επενδυτικούς σχεδιασμούς στην Δυτική Μακεδονία σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και καταδικάζει τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια.

Όσο προχωράνε τα σχέδια της απολιγνιτοποίησης και αποκαλύπτονται οι διάφοροι σχεδιασμοί άλλο τόσο καταρρίπτονται τα ευχολόγια περί προστασίας του περιβάλλοντος και της ζωής των εργαζομένων. Αυτό που συμφέρει πραγματικά τα λαϊκά συμφέροντα είναι η απόσυρση του Master Plan και η πάλη ενάντια στην απολιγνιτοποίηση και τις συνέπειες της.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria