Τι ακριβώς κάνουν σήμερα στo Περιφερειακό Συμβούλιο; Αφού το ΥΠΕΝ εξέδωσε ανακοίνωση που λέει ότι εγκρίθηκε η τελική εκδοχή του master plan! - OlaDeka

Τι ακριβώς κάνουν σήμερα στo Περιφερειακό Συμβούλιο; Αφού το ΥΠΕΝ εξέδωσε ανακοίνωση που λέει ότι εγκρίθηκε η τελική εκδοχή του master plan!

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σήμερα Πέμπτη 26 Νοεμβρίου το απόγευμα, δηλαδή την ίδια ώρα που στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας συζητούν για αυτό ακριβώς το ζήτημα και υποτίθεται πως η Καστοριά (και τα Γρεβενά) ανέμεναν να παρθούν αποφάσεις για να γίνει πραγματικά «δίκαιο» το σχέδιο μετάβασης που αποκλείει επιδεικτικά τις δύο ΠΕ Καστοριάς και Γρεβενών:

«…Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε επίσης την τελική εκδοχή του  masterplan για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση (με ενσωματωμένα τα σχόλια που προέκυψαν από τη δημόσια διαβούλευση), το οποίο θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι για τις δράσεις που περιέχει το masterplan  θα δοθεί  για την περίοδο 2021-2027 χρηματοδότηση  της τάξης των 5 δις ευρώ που θα διατεθεί  από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021-2027, το Ταμείο Γιούνκερ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σε συνδυασμό με εθνικούς πόρους…»

Δηλαδή ενώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζητούν για να ακουστούν και να αλλάξουν τα στρεβλά και τα άδικα του master plan, το ΥΠΕΝ βγάζει δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρεται ότι το ζήτημα έκλεισε, δεν αλλάζει τίποτα, και η τελική εκδοχή έχει ήδη κλειδώσει και εγκριθεί!

Απόψε, σε αυτό το περιφερειακό συμβούλιο συμμετέχουν οι εκπρόσωποι της κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας σε μία τραγική ιστορική στιγμή.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria