Τα κατοικίδια φέρνουν τον κορονοϊό στα σπίτια μας ; - OlaDeka

Τα κατοικίδια φέρνουν τον κορονοϊό στα σπίτια μας ;

Ισπανική μελέτη δείχνει ότι οι τα κατοικίδια μπορούν να μεταφέρουν τον κορονοϊό. Ο κίνδυνος είναι αυξημένος κατά 78% για τους ιδιοκτήτες των κατοικίδιων. Τι ανέφερε ο κ. Αναστάσιος Σπαντιδέας, παθολόγος, κλινικός φαρμακολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ στην εκπομπή LIVE NEWS.

Αυξημένος 78% είναι ο κίνδυνος Covid για τους ιδιοκτήτες σκύλων σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Ισπανία κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος.

Η μελέτη σύμφωνα με τον κ. Σπαντιδέα προσπαθούσε να εντοπίσει παράγοντες κινδύνου και εντόπισε δύο.

Ο πρώτος αφορούσε τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων και ο δεύτερος τα νοικοκυριά που έπαιρναν τρόφιμα από τα super market μέσω delivery.

Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις υπήρχε κίνδυνος 78% και 94% αντίστοιχα να νοσήσουν από κορωνοϊό.

Βέβαια όπως τόνισε ο καθηγητής: «σύμφωνα με τους επίσημους οργανισμούς υγείας, τα ζώα μπορεί να μεταφέρουν τον ιό, αλλά ο ρόλος που παίζουν στην εξέλιξη της πανδημίας είναι πρακτικά ασήμαντος. Ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο είναι πολύ μικρός, το αντίθετο είναι πιο επικίνδυνο όπως στην περίπτωση των Μινκ».

«Οι οδηγίες είναι να τηρούν τους κανόνες υγιεινής που τηρούν για τον εαυτό τους και για το κατοικίδιό τους», πρόσθεσε ο κ. Σπαντιδέας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria