"Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς-Πολυτεχνείο: Συμβολική απότιση φόρου τιμής στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης" - OlaDeka

“Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς-Πολυτεχνείο: Συμβολική απότιση φόρου τιμής στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης”

Τιμήσαμε και φέτος τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, της Νομικής και όλων όσοι υπέστησαν διώξεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια από το χουντικό καθεστώς καταθέτοντας αντιπροσωπεία της Ν.Ε. συμβολικά λίγα λουλούδια στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Ο αγώνας τους για την Παιδεία, την Ελευθερία, την Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη αποτελεί σημείο αναφοράς για την ιστορία του τόπου μας. 

Σαρανταεφτά χρόνια μετά, η εξέγερση του Νοέμβρη δεν είναι μια μακρινή ανάμνηση. Αποτελεί για εμάς πολύτιμη παρακαταθήκη που μας θυμίζει ότι με τη δράση μας μπορούμε να αναμετρηθούμε και να ανατρέψουμε καθεστώτα που μοιάζουν ακλόνητα. Αντλούμε δύναμη και έμπνευση από τον αντιδικτατορικό αγώνα, ιδίως σήμερα που ζούμε την άνοδο του πολιτικού και κοινωνικού αυταρχισμού διεθνώς αλλά και στη χώρα μας.

Οι φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου γίνονται σε συνθήκες κυβερνητικής αυθαιρεσίας και καταστολής. Ο φετινός εορτασμός ας είναι εφαλτήριο προάσπισης της δημοκρατίας μας, διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria