Σταϊκούρας: Το δώρο Χριστουγέννων θα υπολογιστεί βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού - OlaDeka

Σταϊκούρας: Το δώρο Χριστουγέννων θα υπολογιστεί βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού

Το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους θα υπολογιστεί βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού και θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στις 21/12 σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους θα υπολογιστεί βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού και θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στις 21/12 σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, σύμφωνα με τα όσα  ανακοίνωσε σήμερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Η αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί στις μέρες κατά τις οποίες η σύμβαση των εργαζομένων ήταν σε αναστολή ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα καταβληθεί από το Κράτος απευθείας στους εργαζόμενους μέσω του «Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ».

Παράλληλα, το επίδομα Χριστουγέννων που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα θα δοθεί τελικά σε μικρή μερίδα δικαιούχων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρα οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με την τακτική καταβολή του Δεκεμβρίου θα πάρουν διπλάσιο ποσό, δηλαδή θα είναι οι μόνοι δικαιούχοι του λεγόμενου και «κοινωνικού μερίσματος».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών το μέτρο αφορά σε περίπου 482 χιλιάδες πολίτες από 256 χιλιάδες νοικοκυριά. Ο περιορισμός των δικαιούχων του επιδόματος Χριστουγέννων καταδεικνύει τους δημοσιονομικούς περιορισμούς με τους οποίους είναι αντιμέτωπη η κυβέρνηση και το ότι η εισοδηματική στήριξη εφεξής θα κατευθύνεται μόνο σε πολύ ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τον κορονοϊό.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria