Πολυτεχνείο: Το ΚΚΕ έσπασε την απαγόρευση – Έκαναν πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία [vid&pics] - OlaDeka

Πολυτεχνείο: Το ΚΚΕ έσπασε την απαγόρευση – Έκαναν πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία [vid&pics]

Με συμβολική συγκέντρωση και πορεία στην αμερικανική Πρεσβεία το ΚΚΕ τίμησε τη φετινή 47η επέτειο του Πολυτεχνείου σπάζοντας την απαγόρευση της κυβέρνησης.

Στο σημείο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ωστόσο προχώρησαν μόνο σε συστάσεις και σε αυστηρή παρακολούθηση όσων συμμετείχαν στην πορεία. Μάλιστα ο γγ του ΚΚΕ  Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνομιλία που είχε με τον επικεφαλής της Αστυνομίας που ήταν στο σημείο, ενημέρωσε πως οι διαδηλωτές θα τηρήσουν τα μέτρα και θα αποχωρήσουν.

Η πορεία του ΚΚΕ κράτησε περίπου 30 λεπτά, με τους διαδηλωτές να διαλύονται στη συνέχεια στα στενά κοντά στο Χίλτον. Σημειώνεται πως οι περίπου 200 διαδηλωτές δεν μπόρεσαν να φτάσουν έξω από την αμερικανική πρεσβεία, καθώς υπήρχαν κλούβες της ΕΛ.ΑΣ..

Η συγκέντρωση έγινε με την προσέλευση δεκάδων μελών του ΚΚΕ από την Κομματική Οργάνωση Αττικής λίγο μετά τις 10 ο πρωί στο οδόστρωμα επί της Λ. Βασ. Σοφίας στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

Οι διαδηλωτές έχοντας απέναντί τους παραταγμένες ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και κλούβες κάθετες στο δρόμο, φώναξαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ, του ιμπεριαλισμού, για μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας, αλλά και κατά της απαγόρευσης που επέβαλε η κυβέρνηση στις συγκεντρώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείο. Στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία με το πανό στην κεφαλή να γράφει: «Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε ζωή, υγεία, δουλειά, τιμάμε τον Νοέμβρη, στον αγώνα».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον 902.gr ανάλογη συγκέντρωση θα πραγαμτοποιηθεί στο ΕΑΤ ΕΣΑ.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν εξαγγελθεί από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους για το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ισχύ η απαγόρευση των συναθροίσεων

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, λόγω της πανδημίας, απαγορεύονται όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από τέσσερα άτομα, από την Κυριακή έως και τις 21:00 της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2020.

Η επιχειρησιακή τακτική θα προβλέπει τη διαβάθμιση των κινήσεων και την κλιμάκωση των μέτρων. Αρχικά, θα υπάρχουν προτροπές στα άτομα που μπορεί να επιχειρήσουν να συμμετάσχουν σε κάποια συγκέντρωση. Θα επιχειρηθεί με κάθε τρόπο να πειστούν να αποχωρήσουν και να συμμορφωθούν στα υπάρχοντα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν εάν χρειαστεί και προτροπές με μεγάφωνα.

Πολυτεχνείο: Επέτειος με απαγόρευση συναθροίσεων – «Αστακός» η Αθήνα – «Πυρά» της Αριστεράς σε Μητσοτάκη [vids]

Στη συνέχεια, εάν δεν υπακούσουν, τότε θα υπάρχει επιβολή διοικητικών προστίμων ή και προσαγωγές στη ΓΑΔΑ. Μάλιστα, για τους παραβάτες, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, καθώς και πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Σε κάθε περίπτωση η αμερικάνικη πρεσβεία είναι αποκλεισμένη, ενώ στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι να μη φτάσει καμία πορεία μέχρι εκεί. Για τον λόγο αυτό έχει εκπονηθεί και σχέδιο για το στήσιμο φραγμών.

Κλείνουν από τις 12:00 πέντε σταθμοί του μετρό

Με απόφαση της Αστυνομίας θα κλείσουν σήμερα στις 12:00 πέντε σταθμοί του μετρό. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, από τις 12:00 θα κλείσουν οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά χωρίς όμως να κάνουν στάσεις στους παραπάνω σταθμούς.

Τροποποιήσεις σε δρομολόγια των τρόλεϊ

Επίσης ήδη από σήμερα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους τα τρόλεϊ. Συγκεκριμένα, οι γραμμές 2, 3, 4, 5, 11, 15 κινούνται σε προσωρινή διαδρομή μέσω 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη. Ενώ οι γραμμές 18 και 19 δεν διέρχονται από την αφετηρία (Μουσείο) και κινούνται σε προσωρινή διαδρομή Μαυροματαίων – Κοδριγκτώνος – Πατησίων – Αλεξάνδρας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria